Online eğitim girişimi Coursera, 103 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı

Ücretsiz ve ücretli kısa kurslar, beceri sertifikaları ile üniversiteler ve işletmelerle ortaklaşa diploma dereceleri sunan online bir öğrenim kursu olan Coursera, 103 milyon dolar yatırım aldı.
Online eğitim girişimi Coursera, 103 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardı

Ücretsiz ve ücretli kısa kurslar, beceri sertifikaları ile üniversiteler ve işletmelerle ortaklaşa diploma dereceleri sunan online bir öğrenim kursu olan Coursera, 103 milyon dolar yatırım aldı. Coursera, aldığı yatırımla değerlemesini de 1 milyar doların üzerine çıkardı.

Girişimin 103 milyon dolar topladığı yatırım turunu SEEK Group yönetirken, tura Future Fund ve NEA da katıldı. Coursera aldığı yatırımı, işini yeni coğrafyalara, konu alanlarına ve ürünlere genişletmek için kullanacağını açıkladı. Coursera şu anda Columbia University, Johns Hopkins ve Michigan University gibi ortaklarla birlikte 3 bin 200 kurs ve 310 uzmanlık sunuyor. Şu anda 40 milyondan fazla kişi Coursera ile eğitim alıyor.

Coursera'nın büyümesi e-öğrenme sektöründe önemli bir zamanda gerçekleşiyor. Online eğitim, teknoloji ve metodolojideki gelişmeler ile daha geleneksel kanallarla karşılanmayan becerilere olan talep ve yüksek öğrenimin getirdiği ekonomik zorluklarla desteklenerek kişisel olarak öğrenmeye daha fazla uygun bir alternatif haline geldi. Bu da Coursera'nın aldığı yatırımın ve sektördeki büyümesinin oldukça doğru bir zamanda yapıldığına işaret ediyor. 

Bu tür büyümelere benzer örnekler sektörden de gelmeye devam ediyor. Aynı şekilde online üniversite lisans sağlayıcısı 2U da geçtiğimiz haftalarda Trilogy'i 750 milyon dolara satın aldığını açıklamıştı. Sektör daha da şekillenmeye ve büyümeye devam ederken Coursera'nın amacı da karşımıza 2017’de şirkete katılan CEO Jeff Maggioncalda’nın hedeflemeye devam etmeyi umduğu kitle piyasası kadar çeşitli öğrenme alternatifleri sunan bir kursu yönlendirmek olarak çıkıyor.

Merkezi San Francisco'da bulunan Coursera'nın 2012 yılında Andrew Ng ve Daphne Koller tarafından kurulduğunu ve şu anda 250 kişilik bir ekiple faaliyet gösterdiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.