Büyümeyi B2B'de bulan Sinemia, ABD'deki operasyonlarını durdurma kararı aldı

Sinemia, her ne kadar ABD pazarından çıkmış olsa da Türkiye dışında Kanada, Avustralya ve İngiltere gibi diğer ülkelerdeki faaliyetlerine devam ediyor.
Büyümeyi B2B'de bulan Sinemia, ABD'deki operasyonlarını durdurma kararı aldı

Sinemia, ABD'de faaliyet göstermeye başlamasından sonra, son bir yıllık süreçte global gelirlerini 38 kat büyüttüğü haberini geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık. Ancak Sinemia şimdi de, ABD'deki faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı.

Moviepass'ın yeniden ABD pazarında faaliyet göstermeye başlamasıyla Sinemia'nın yine bu pazarda kâr elde etme yönüyle beklentilerini ötelemek yerine ABD operasyonları durdurmayı tercih etti. Sinemia, her ne kadar ABD pazarından çıkmış olsa da operasyonlarını ABD'de devam ettiriyor. Ayrıca MoviePass'in olmadığı Türkiye dışında Kanada, Avustralya ve İngiltere gibi diğer ülkelerdeki faaliyetlerine devam ediyor. Böylece para kazandığı pazarlarda varlığını devam ettiriyor diyebiliriz.

Değişen pazar dinamikleri ve kârlılık

Ayrıca B2B'deki servisine odaklanarak daha da büyümek isteyen Sinemia, bu alanda özellikle Asya'ya odaklanıyor. Şirket ABD'de B2C'yi kapatmasıyla ofisini de Los Angeles'tan Palo Alto'ya taşıdı. 

ABD'deki faaliyetlerini durduruna Sinemia'nın kurumsal abonelik altyapısı ise sinema salonlarının yanı sıra ABD’nin ünlü basketbol ve beyzbol takımları tarafından da kullanılacak. Sinemia’nın sinema zincirlerinin kendilerine özel üyelik sistemi oluşturabilmeleri için geliştirdiği yazılım platformu, Paramount Studios ve Viacom’un sinema zincirleri National Amusements ve Studio Movie Grill gibi sinema zincirlerinde kullanılmaya başlandı.

Yeni yazılım ihracatı açılımının ardından kısa süre içinde başka sinema zincirleri ile anlaşma sağlayan Sinemia, 200 binin üzerindeki üye sayısı ile Asya’nın en büyüklerinden olan ve 3 farklı ülkede faaliyet gösteren Major Cineplex’in de üyelik altyapısını sağlamaya başladı.

Sinemia’nın Kurucusu Rıfat Oğuz, yazılım ihracatı konusuna ve B2B çalışmalarımıza ağırlık vermeye karar verdiklerini söyledi. Bugün itibarıyla sadece ABD’de 10’dan fazla sinema zinciriyle anlaşma imzaladıklarını ve yeni yazılım altyapısını kullanmalarını sağladıklarını söyleyen Oğuz, faaliyet gösterdikleri diğer uluslararası pazarlardan gelen talepler için de yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.