Sinemia'nın global gelirleri son bir yılda 38 kat büyüdü

Amerika açılımının ardından, 2018’de toplamda 38 kat büyüme elde eden Sinemia, bununla birlikte şu an toplam satışının yüzde 93’ünü yurt dışından elde ediyor.
Sinemia'nın global gelirleri son bir yılda 38 kat büyüdü

Sinemia, ABD'de faaliyet göstermeye başlamasından sonra, son bir yıllık süreçte global gelirlerini 38 kat büyüttü. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde 4 kıta ve 5 ülkede hizmet vermeye başlayan platform, üyelik sistemi ile sinema konusundaki alışkanlıkları değiştiren iş modelini dünyaya tanıtmak için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ABD ile birlikte Kanada ve Avustralya açılımını da başlatan ve şu anda Türkiye, ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya pazarlarında hizmet veren Sinemia'nın toplam gelirinin yüzde 93’ü ise yurt dışından elde ediliyor.

2018 yılında, üyelik sistemi ABD’de hızla yaygınlaşmaya başlayan ve global açılımlarla büyümeye devam eden Sinemia'nın banka kartı altyapısının ve mobil cihazların kullanıldığı tüm ülkelerde yayına girebilecek fintech tabanlı bir altyapıya sahip olduğunu belirtelim. Türkiye, İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya’da, ayda 5 milyondan fazla tekil kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılan platform, toplam 6 bin 500 sinema salonu ve 56 bin ekranda hizmet sunuyor. Sinemia, faaliyet gösterdiği ülkelerin tümünde 20 milyar doları bulan sinema bileti pazarına hitap ediyor.

Amerika açılımının ardından, 2018’de toplamda 38 kat büyüme elde eden Sinemia, bununla birlikte şu an toplam satışının yüzde 93’ünü yurtdışından elde ediyor. Sinemia’nın Kurucusu ve CEO’su Rıfat Oğuz, 2018 küresel rekabette teknolojileri sayesinde farklılaştıklarını ve başarıya ulaştıkları bir yıl olduğunu söylüyor. Oğuz ayrıca 2019’da bireysel segmentte agresif büyümeye ve açılımlara devam edeceklerini, bu yeni dönemde stratejilerinin kurumsal ürünler ve teknoloji ihracatı ile global büyümeyi hızlandırmak olacağını sözlerine ekliyor.

Dünyadaki 41 milyar dolarlık sinema bileti pazarının yüzde yüzde 50’sine hitap eden Sinemia, ABD basınının da dikkatini çekmeye devam ediyor. Sinemia'nın bugüne kadar CNN, Techcrunch, Forbes, Fortune, Wired gibi birçok yayında yer aldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.