Apple'ın endüstriyel tasarım ekibinden önemli isimler ayrılıyor

Johny Ive yönetimindeki önemli isimler Apple'ın endüstriyel tasarım ekibinden ayrılıyor.
Apple'ın endüstriyel tasarım ekibinden önemli isimler ayrılıyor

Apple'ın endüstriyel tasarım ekibindeki değişiklikler dikkat çekiyor. Apple'ın Johny Ive yönetimindeki kıdemli çalışanlar ekipten ayrılıyor. Toplam 35 yıldır Apple'da çalışan Rico Zorkendorfer ve Daniele De Iuliis yakın zamanda şirketten ve ekipten ayrılma kararı aldı. 

Aynı şekilde 10 yıldır şirkette çalışan Julian Hönig de gelecek aylarda şirketten ayrılmayı planlıyor. profesyonel yaşamına ara vererek ailesiyle zaman geçirmek istediğini söyleyen Zorkendorfer, Apple'da çalışmanın kendisini ayrıcalıklı hissettirdiğini de vurguladı. De Iuliis ise kendisine yöneltilen sorulara henüz geri dönüş yapmadı. Bunun yanı sıra Höning bu konuda konuşmayı reddetti. 

Apple'ın başarısında kilit rol oyanayan endüstriyel tasarım ekibi, Jon Ive tarafından yönetiliyor ve birbirlerine sıkı sıkıya bağlı. Hatta son 10 yılda ekipten yalnızca birkaç kişinin ayrıldığını söylemek mümkün. Steve Jobs'un Apple CEO'su olduğu dönemde ekibe gösterilen ilgi ve sunulan kaynaklar onları birbirine bağladı. 

Hatta aktarılanlara göre Jobs'un ekibe gösterdiği ilgi o kadar yoğundu ki, günlük olarak onları ziyaret eder ve yeni ürünlere dair çalışmaları yakından takip ederdi. Endüstriyel tasarım ekibinin Apple'daki konumunun yükselmesi ve Jobs'un ekibe karşı gösterdiği ilgi, ekibin beraber çalışmasına ve sosyalleşmesine yol açtı. 

Yakın zamanda ise bu durum değişmeye başladı. 2016 Danny Coster GoPro ekibine katılmak üzere tasarım ekibini terk ederken, Christopher Stringe 2017'de ayrılarak kendi girişimini kurdu. 

Bu ayrılıkların2015'ten bu yana Ive'ın adım adım kıdemini azaltarak tasarım ekibinin başına gelmesiyle ilişkilendiriliyor. Zorkendorfer ise personel değişikliklerinin yeni nesil tasarımcıların sinyalini verdiğini söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.