Facebook, Avrupa Birliği seçimleri için siyasi reklam kurallarını yumuşatacak

Nick Clegg, Avrupa Parlementosunun başkanına bir mektup göndererek Avrupa partilerini ve Avrupa seçimlerini şirketin çevrimiçi siyasi reklamcılık kurallarından muaf tutmak için yeni yollar deneyebileceklerini açıkladı. 
Facebook, Avrupa Birliği seçimleri için siyasi reklam kurallarını yumuşatacak

Facebook'un Küresel İlişkiler Yöneticisi Nick Clegg, Avrupa partilerini ve Avrupa seçimlerini şirketin çevrimiçi siyasi reklamcılık kurallarından muaf tutmak için yeni yollar deneyebileceklerini açıkladı

Clegg, Avrupa Parlementosunun başkanına bir mektup göndererek bu teklifi yaparken farkı kaynaklar bu belgenin gözden geçirildiğini ifade ediyor. Yapılan yorumlar, Facebook'un yeni şeffaflık kuralları sonucunda ortaya çıkan olumsuz tepkiye bir cevap niteliğinde.

Facebook'un yeni şeffaflık kuralları, siyasi reklam paylaşan grup ya da kişilerin, reklamların görüneceği her Avrupa Birliği eyaletinde kayıtlı olması gerektiğini belirtiyor. 

Clegg 19 AB kuruluşunu Avrupa seçimlerine kadar bir ay boyunca yeni kurallardan muaf tutabileceğini belirtiriyor. Bu noktada seçimlerin 23-26 Mayıs arasında yapıldığını belirtelim. 

Clegg konuyla ilgili olarak gönderdiği mektubunda şu cümlelere yer veriyor: 

AB’deki insanlara reklam hedeflemesi yapması için belirlediğimiz 19 kurumsal sayfanın yetkili yöneticilerine izin verecek araçları teknik olarak geliştirip  geliştiremeyeceğimizi araştırıyoruz. Bunu istenen zaman aralığında yapmak zor olacak ve bunun doğru çözüm olduğuna karar verirsek sizin için mümkün olup olmadığını onaylamam gerekecek.

Avrupa Parlementosundan bir yetkili, Facebook'un bu geçici muafiyeti hayata geçirmesini beklediğini belirtirken, Facebook konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.