Huawei, yüzde 39 büyüyerek ilk çeyrekte 27 milyar dolar gelir elde etti

Çinli teknoloji devi Huawei, bugün yaptığı açıklamada, ilk çeyrek gelirlerinin, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artışla 179,7 milyar yuan’a, yani 26,81 milyar dolara ulaştığını bildirdi.
Huawei, yüzde 39 büyüyerek ilk çeyrekte 27 milyar dolar gelir elde etti

Çinli teknoloji devi Huawei, bugün yaptığı açıklamada, ilk çeyrek gelirlerinin, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artışla 179,7 milyar yuan’a, yani 26,81 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Şirketin bu dönemde 59 milyon adet akıllı telefon sattığını da hatırlatalım.

Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticilerinden diyebileceğimiz Shenzhen merkezli şirket, net kâr marjının geçen yılın aynı dönemine göre biraz daha yüksek, yüzde 8 civarında, olduğunu belirtti. Ancak Huawei, gerçek net kârını açıklamadı.

Huawei'nin bilanço açıklaması, Çinli şirketin pek çok Batı ülkesinde karşı karşıya kaldığı casusluk suçlamalarının bulunduğu bir ortamda yapıldı. Huawei iddiaları reddetti ve kurucusu Ren Zhengfei'yi söyleşilere hazırlayarak medya önüne çıkmaya başladı. Aynı zamanda dünyanın 3 numaralı akıllı telefon üreticisi olan Huawei, geçen hafta ABD baskısına rağmen 5G telekomünikasyon ekipmanı sağlamak için imzaladığı sözleşme sayısının daha da arttığını söyledi. Huawei, Mart ayının sonuna kadar taşıyıcılarla 40 ticari 5G sözleşmesi imzaladığını, 70 binden fazla 5G baz istasyonunu dünya pazarlarına gönderdiğini ve Mayıs ayına kadar da 100 bin adet göndermeyi planladığını belirtti.

Huawei'nin ağ işletmesi, 2018'de iki yıl içinde ilk gelir düşüşünü gördü. Ancak Ren Zhengfei, CNBC ile yaptığı görüşmede, ağ ekipmanı satışlarının yüzde 15 arttığını, tüketici işlerinin satışlarının ise ilk çeyrekte yüzde 70'den fazla arttığını söyledi. Ren, bu rakamların şirketin hala büyüdüğünü gösterdiğini söyledi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.