YouTube ve 23andMe CEO'larının annesi başarılı çocuk yetiştirmenin sırrını veriyor

7 Mayıs'ta satışa çıkacak olan yeni kitabında başarılı çocuk yetiştirmenin sırlarını anlatan Esther Wojcicki, kızlarının yanı sıra James Franco gibi mentorluk verdiği başarılı öğrencileriyle de tanınıyor.
YouTube ve 23andMe CEO'larının annesi başarılı çocuk yetiştirmenin sırrını veriyor

YouTube CEO'su Susan Wojcicki ve 23andMe CEO'su Anne Wojcicki'nin anneleri Esther Wojcicki 7 Mayıs'ta satışa çıkacak olan yeni kitabında başarılı çocuk yetiştirmenin sırlarını anlatıyor.

Esther Wojcicki'nin silikon vadisinin öne çıkan CEO'larını yetiştirdiğini düşünürsek, sözlerine kulak vermekte fayda olduğunu söyleyebiliriz. Wojcicki "How to Raise Successful People: Simple Lessons for Radical Results" (Başarılı İnsanları Nasıl Yetiştirirsiniz: Radikal Sonuçlar için Basit Öğretiler) isimli yeni kitabını tanıtan bir röportajda konu hakkında şunları söylüyor: 

Çok sayıda insan bana kızlarımla ve öğrencilerimle ne yaptığımı soruyor. Düşündüm ki, eğer herkes gerçekten nasıl yaptığımı bilmek istiyorsa, belki de bu konuda bir kitap yazmak daha kolay olur.

Wojcicki'nin Anne ve Susan Wojcicki dışında Janet isimli bir kızı daha var. Janet Wojcicki ise kardeşleri gibi kurumsal hayatı seçmek yerine akademik kariyer yapmayı tercih etmiş. Yine de Janet Wojcicki'nin bu başarılı aileden ayrıştığını söylemek mümkün değil, zira kendisi San Francisco'daki Kaliforniya Üniversitesi'nde Profesörlük görevini başarıyla yerine getiriyor. 

Başarılı evlatlarının yanı sıra Esther Wojcicki eğitim verdiği öğrencilerle de öne çıkıyor. Palo Alto Lisesi'nin tarihsel öneme sahip Medya Sanat Programını yöneten Wojcicki şimdiye kadar Steve Jobs'un kızı Lisa Brennan-Jobs ve James Franco gibi tanınmış isimlere mentorluk yaptı.Hatta James Franco Wojcicki'yi kendisinin kahramanı olarak tanımlıyor. 

Wojcicki'nin başarılı insan yetiştirme sırrına gelirsek, başarılı öğretmenin bu sırrı TRICK (işin sırrı) kısaltmasıyla tanımladığını söyleyebiliriz. TRICK harflerinin açılımında ise trust (güven), respect (saygı), independence (bağımsızlık),  collaboration (iş birliği) ve kindness (nezaket) değerleri yer alıyor. 

Wojcicki TRICK adındaki bu yöntemin aynı zamanda işletme yöneticileri tarafından kullanılabileceğini de dile getiriyor. Çalışanların motive edilmesine odaklanan Whole Foods CEO'su John Mackey ve öne çıkan birçok yöneticinin bu yöntemine ilgi duyduğunu dile getiren Wojcicki, konuyu şu cümlelerle özetliyor: 

Çalışanlara da aynı şekilde davranırsanız, eğer onlara inanır ve performans gösterme fırsatı verirseniz, onlar da kendilerine inanır. Bu gerçekten çılgınca, ancak biri size inandığında, daha fazla risk almaya ve daha yaratıcı olmaya istekli olursunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.