SPONSORLU

SHERPA, MOOV by Garenta için araç kiralamada kuralları değiştiren bir servis deneyimi tasarladı

Kullanıcı deneyimi tasarım stüdyosu SHERPA, araç kiralamada pratik ve ekonomik çözümler sunan MOOV by Garenta için, kullanıcılara akıcı ve akılcı bir anlık araç kiralama deneyimi sunan yenilikçi bir uygulama tasarladı.
SHERPA, MOOV by Garenta için araç kiralamada kuralları değiştiren bir servis deneyimi tasarladı

Kullanıcı deneyimi tasarım stüdyosu SHERPA, araç kiralamada pratik ve ekonomik çözümler sunan MOOV by Garenta için, kullanıcılara akıcı ve akılcı bir anlık araç kiralama deneyimi sunan yenilikçi bir uygulama tasarladı. Sektörde yenilikçi vizyonuyla öne çıkan Garenta’nın yeni ürünü MOOV by Garenta kullanıcılara, belirli bölgeler dahilinde, diledikleri aracı, diledikleri zaman, diledikleri süre kadar kiralama olanağı sunuyor:

Akıllı telefon uygulamasından talep geldiğinde vale istenen aracı belirtilen konuma teslim ediyor, sürücü araç kullanımını tamamladıktan sonra aracı istediği konuma bırakıyor ve sadece kullandığı kadarını ödüyor.

Tüm dünyada giderek yaygınlaşan, araç verilerinin canlı edinimini ve servislere aktarımını sağlayan, telematik teknolojisiyle donatılmış otomobiller sayesinde anlık kiralama süreçleri akıcı biçimde işleyebiliyor.

SHERPA, teknolojiyi deneyime dönüştürmedeki uzmanlığıyla MOOV by Garenta servis deneyimini tasarlayarak hem hedeflenen kullanıcılar hem de destek ekibi için son derece yalın ve akıcı bir anlık kiralama süreci yaratmayı başardı.

SHERPA ve Garenta ekiplerinin yanı sıra projenin (Motovale, Vektör Telekom vb.) diğer paydaşlarının da katılımıyla sürdürülen proje planlama görüşmeleri sonucunda servis akışları tasarlandı. SHERPA ekibi tarafından eşzamanlı olarak gerçekleştirilen kullanıcı araştırmaları ve Garenta ekibinin katılımıyla gerçekleşen persona workshop sayesinde ortaya çıkan kullanıcı tiplerine ait müşteri deneyimi yolculuğu haritaları oluşturuldu. Hemen ardından birebir kullanıcı görüşmeleri yapılarak müşteri deneyimi yolculuklarını valide edildi ve hazırlanan raporlardaki veriler ışığında kullanıcı hikayelerine oluşturuldu.

Kullanıcı hikayelerini temel alan içerik çalışmalarının ardından oluşturulan wireframe tasarımları, kullanıcı ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmek üzere prototiplenerek test edildi; elde edilen bulgular sonucu yapılan iyileştirmelerle MOOV by Garenta son kullanıcı uygulaması ile vale, vale şefi, bölge şefi ve oto yıkama görevlisi gibi birimlerin kullanacağı uygulamanın arayüz tasarımları tamamlandı.

Araç kiralamada yepyeni bir bakış açısına sahip olan ve servis deneyimi SHERPA tarafından yürütülen kapsamlı araştırma ve geliştirmelerle tamamen kullanıcı odaklı olarak tasarlanan MOOV by Garenta uygulaması sektörde önemli bir değişime öncülük ediyor.

SHERPA ile, Moov by Garenta markamızın servis ve kullanıcı deneyim tasarımı süreçlerinde birlikte çalıştık. Bu deneyimli ekip, kapsamlı analizleri ve çıktıları ile, projemizi pazara sunarken bir adım önde olmamızı sağladı. Arkaplanda yürüttüğümüz karmaşık süreçleri kullanıcıya basit ve işlevsel biçimde aktaran deneyim tasarımı sayesinde MOOV by Garenta, beklentilerimizin üzerinde bir uygulamaya dönüştü. Profesyonel bakış açıları, uygulamamıza kattıkları değer için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Zeyno Ertaş Şahinkaya | Garenta & İkinciyeni.com - Pazarlama Müdürü

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.