Microsoft, IoT çalışmalarını hızlandırmak için Express Logic'i satın aldı

Microsoft, gerçek zamanlı işletim sistemleri (RTOS) ve IoT ile mikrodenetleyici üniteler tarafından desteklenen uç cihazların geliştiricisi Express Logic'i satın aldığını duyurdu.
Microsoft, IoT çalışmalarını hızlandırmak için Express Logic'i satın aldı

Microsoft, gerçek zamanlı işletim sistemleri (RTOS) ve IoT ile mikrodenetleyici üniteler tarafından desteklenen uç cihazların geliştiricisi Express Logic'i satın aldığını duyurdu. 1996 yılında kurulan San Diego merkezli şirketin ne kadara satın alındığı ise açıklanmadı. 

Bu satın almayla birlikte Microsoft’un devam eden odağını, internet üzerinden veri paylaşımı, ağ güncellemeleri ve benzeri şeyleri almak için internete bağlanarak nasıl işlevsellik kazanabileceğini tanımlayan "nesnelerin interneti" çevresinde gelir elde etmeye odaklandırdığını söylemek mümkün.

Yöneticiler, aygıtları uzaktan yönetmek ve yerel olarak aygıtlara dağıtılabilen yapay zeka modellerini ayarlamak için Microsoft’un Azure bulut hizmetini kullanabiliyor. Amazon ve Google gibi diğer bulut sağlayıcıları da nesnelerin interneti etrafında bazı işlevler sunuyor. Express Logic, ThreadX işletim sisteminin 6.2 milyar konuşlandırmaya sahip olduğunu ve buna bağlı cihazların yaygın olarak kullanıldığını belirtti. Şirket ayrıca, cihaz faaliyetlerini izlemek için Windows yazılım çalışanlarına da sahip.

Microsoft, bağlı cihazlar için tasarlanan kendi Windows 10 sürümünü kullanıyor. Teknoloji devinin geçen yıl Azure Sphere işletim sistemini ve uyumlu bulut hizmetini tanıttığını da hatırlatalım. Azure Sphere'e ek olarak, Microsoft'un IoT ürünleri ekosistemi Azure Digital Twins, Azure IoT Edge, Azure Maps ve Azure IoT Central'ı içeriyor. Şikretin nesnelerin interneti konusunda DJI, SAP, PTC, Qualcomm ve Carnegie Mellon University ile iş birliği yaptığını da hatırlatalım.

Microsoft’ta Azure IoT’nin direktörü olan Sam George, şirket olarak amaçlarının Express Logic’in ThreadX RTOS’unu bir Azure Sphere cihazında gerçek zamanlı işlem gereksinimleri için bir seçenek olarak sunmak ve ayrıca IoT çözümü kenar hesaplama yetenekleri için çağrıda bulunduğunda ThreadX destekli cihazların Azure IoT Edge cihazlarına bağlanmasını sağlamak olduğunu açıklıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.