Ubisoft, Notre Dame Katedrali'nde geçen Assassin’s Creed Unity'yi kısa süre için ücretsiz olarak sunuyor

Notre Dame Katedrali'nin trajik bir şekilde yanmasından sonra oyun şirketi Ubisoft, Assassin's Creed: Unity oyununu ücretsiz olarak sunduğunu açıkladı.
Ubisoft, Notre Dame Katedrali'nde geçen Assassin’s Creed Unity'yi kısa süre için ücretsiz olarak sunuyor

Geçtiğimiz günlerde, Paris'te bulunan dünyanın en ünlü katedrallerinden biri olan Notre Dame Katedrali'nin trajik bir şekilde yanmasından sonra oyun şirketi Ubisoft, Assassin's Creed: Unity oyununu ücretsiz olarak sunduğunu açıkladı. Paris'te geçen oyunda, Notre Dame Katedrali'nde geçen sahneler de bulunuyor. Katedralin oyun içinde önemli bir konumda olduğunu da belirtelim.

Normal şartlar altında 154 TL karşılığında sahip olabileciğiniz Assassin's Creed: Unity'yi, şu anda steam üzerinden ücretsiz olarak indirmek mümkün. Oyunun 25 Nisan'a kadar bedava indirilebileceğini de belirtelim. Bu link üzerinden indirebileceğiniz oyun için öncelikle bir uPlay hesabı oluşturmanız gerekiyor, daha sonra oyunu kütüphanenize ücretsiz olarak ekleyebiliyorsunuz. Oyunu ekledikten sonra da istediğiniz zaman herhangi bir ücret ödemeden bilgisayarınıza kurup oynamaya başlayabiliyorsunuz.

Restorasyon için 500 bin euro bağış

Ubisoft'un Notre Dame Katedrali'yle ilgili yaptığı tek yeniliğin bu olmadığını da belirtelim. Şirket, katedralin onarılması için 500 bin euroluk bağış yapacağını da açıkladı. 

Assassin's Creed: Unity'de, Notre Dame Katedrali'nin birebir formatta modelinin yer aldığını belirtelim. 2014 yılında piyasaya sürülen oyunun bazı iddialara göre restorasyon çalışmalarında bile kullanılabileceği söyleniyor. Ancak bu iddiaların yersiz olduğunu belirtmekte fayda var. Zira bu tür önemli yapılar yaşanabilecek tüm aksiliklere karşı önceden milimetrik hata payları ile detaylı bir şekilde ölçülüyor. Kısacası katedralin gerçek ölçüleri halihazırda mevcut bulunuyor.

Notre Dame Katedrali'nin restorasyonunun ne kadar süreceği ile ilgili herhangi bir bilginin paylaşılmadığını, iddialara göre ortalama 5 yıl sürebileceğini de hatırlatmış olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.