Türkiye İş Bankası, Rusya’nın ulusal ödeme sistemi MIR ile iş birliği yaptı

Türkiye İş Bankası, Rusya'nın ulusal ödeme sistemi MIR markalı kartları tüm bankamatiklerinde ve üye iş yerlerinde kabul etmeye başladı.
Türkiye İş Bankası, Rusya’nın ulusal ödeme sistemi MIR ile iş birliği yaptı

Türkiye İş Bankası, Rusya'nın ulusal ödeme sistemi MIR markalı kartları tüm bankamatiklerinde ve üye iş yerlerinde kabul etmeye başladı. Bu iş birliği ile Türkiye, Rusça konuşulmayan ülkeler arasında MIR markalı kartların kullanılabildiği ilk ülke oldu. 

Türkiye İş Bankası, turizm sezonu başlamadan 10 binden fazla e-ticaret noktasında, 400 bini aşkın fiziki iş yerinde ve 6 bin 500’den fazla bankamatikte 56 milyon MIR markalı kartı kabul edecek.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, MIR kartlarının İş Bankası tarafından kabulüyle ulaşım, turizm ve perakende gibi birçok alanda hizmet veren üye iş yerlerinin Türkiye'ye gelen Rus turistlerden kredi kartı ile tahsilat kolaylaştırdığını söyledi. Sezen, Rus turistlerin uçak bileti alımı, otel rezervasyonu, alışveriş ve İş Bankası'nın bankamatik ağı ile 7/24 nakit ihtiyaçlarının karşılanmasına imkan sağladıklarını belirtti. Yalçın Sezen ayrıca, MIR ile olan iş birliğinin ticareti geliştirmelerine ve yerel ödeme sistemleri üzerinden yerel para birimleri kullanılarak, Rusya ile ülkemiz arasındaki e-ihracat hacmini artırmalarına katkı sağlayacaklarını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

MIR Ödeme Sistemi operatörü NSPK (National Payment Card System) Genel Müdürü Vladimir Komlev ise Türkiye'nin Ruslar için önemli bir turizm merkezi olduğunu ve yalnızca 2018'de 5,8 milyondan fazla Rus vatandaşının Türkiye’yi ziyaret ettiğini söyledi. Türkiye İş Bankası'nın MIR kartlarını kabul etmesiyle Rus vatandaşlarının da işlerinin kolaylaşacağını belirtti.

MIR temassız kartlar çıkarmanın yanı sıra, çok sayıda banka, mobil servis Mir Pay'e MIR kart ekleme seçeneği sunuyor. MIR aynı zamanda, sosyal kartlar, kampüs kartları gibi finansal olmayan hizmetler de veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.