Vimeo, kısa formatta video oluşturma uygulaması Magisto'yu satın aldı

Video paylaşım ve izleme platformu Vimeo, kullanıcısına kısa ve hızlı videolar oluşturmasını saplağan uygulama Magisto'yu satın aldı.
Vimeo, kısa formatta video oluşturma uygulaması Magisto'yu satın aldı

Video içeriklerin popülaritesi son yıllarda baş döndürücü bir biçimde artıyor. 2021 yılına gelindiğinde küresel internet nüfusunun 1,9 milyarının video içerik tüketmesi bekleniyor. Bugün ise bütçeden bağımsız olarak her boyutta işletme içerik stratejisine video içerikleri entegre etmeye çalışıyor.

Video paylaşım ve izleme platformu Vimeo ise YouTube'un gölgesinde kalsa da pazarın fırsatlarından yararlanmaya çalışıyor. Şirket, kullanıcısına kısa ve hızlı videolar oluşturmasını sağlayacak uygulama Magisto'yu satın aldığını duyurdu. 

Satın alma ile ilgili detaylar açıklanmadı. Ancak iki şirket arasındaki anlaşma, Vimeo'nun video SaaS çözümü konusundaki konumunu güçlendirebilir. Zira Magisto'nun 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Öte yandan kaynaklar Vimeo'nun İsrailli şirkete 200 milyon ödediğini iddia ediyor. 

Vimeo CEO'su Anjali Sud. "Sosyal medya, videoya yönelik doyumsuz bir talebe neden oldu. Bugün izleyiciler, büyüklük veya bütçeden bağımsız olarak, her işletmeden yüksek kaliteli video içeriği bekliyor. Ancak, küçük işletmelerin çoğunun karşılayacak araç, kaynak veya uzmanlığa sahip olmadığını gördük."  diyor.

Devralımın ardından, Vimeo ve Magisto ekipleri, Vimeo platformuna yönelik tamamen yeni kısa form video oluşturma özellikleri geliştirmek için birlikte çalışacaklar. Magisto kullanıcıları ayrıca Vimeo'nun iş akışı araçlarına  erişebilecek. Bu videoların birden fazla platforma dağıtılmasını sağlarken, performansın da tek bir yerde ölçümlenmesini sağlayacak.  

Vimeo'ya tamamen entegre olacak Magistro'nun yılın ikinci çeyreğinin sonunda kapanması bekleniyor. 75'ten fazla çalışanı olan şirketin Kaliforniya ve İsrail'de ofisleri bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.