Hulu AT&T'de bulunan yüzde 9.5'lik hissesini geri aldı

Bu satın alma anlaşmasının bedeli 1.43 milyar dolar olarak öne çıkarken Hulu'nun değerlemesi de 15 milyar dolara ulaştı. 
Hulu AT&T'de bulunan yüzde 9.5'lik hissesini geri aldı

Hulu, AT&T Inc.'in elinde tuttuğu yüzde 9.5'lik hissesini şirketten geri aldı. Bu satın alma anlaşmasının değerlemesi 1.43 milyar dolar olarak belirtilirken Hulu'nun değerlemesi 15 milyar dolara ulaştı. 

AT&T ise anlaşma sonucunda eline geçen parayı borçlarını azaltmak için kullanacağını ifade etti. Hulu'nun elde ettiği 15 milyar dolarlık değerleme, daha önce Disney'in belirttiği 9.3 milyar dolarlık Hulu değerlemesinden oldukça yüksek. Hatırlarsanız Disney bu rakamı, 21st Century Fox satın almasıyla ilişkili yasal bir belgede beyan etmişti.

Bu son anlaşmadan önce Disney, Hulu'nun yüzde 60'ına, Comcast ise yüzde 30'una sahipti. Hulu CEO'su Randy Freer yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 "Son iki yıldaki destekleri ve yatırımları için AT&T'ye teşekkür ediyoruz ve gelecekte işbirliğini dört gözle bekliyoruz. WarnerMedia, müşterilerimize en iyi TV içeriklerini, canlı yayınları ve talep üzerine özelliğiyle tek bir yerde sunduğumuz Hulu'nun değerli bir ortağı olarak kalacak."

2018'den bu yana güçlü bir büyümeye sahip olan Hulu'nun yayın servisi, platforma 8 milyon müşteri ekleyerek 25 milyon aboneye ulaştı. Şirketin abonelik servisi hem reklam destekleri hem de reklamsız izleme seçeneklerine sahip. 

Hulu'nun tamamına sahip olmak isteyen Disney, yakın zamanda Disney Plus, Hulu ve ESPN Plus ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.