Amazon, reklam destekli ücretsiz müzik servisi için çalışmalara başlıyor

Şirket, yayına almayı planladığı yeni hizmetiyle, şu anda globalde dijital müzik yayıncılığı konusunda lider konumdaki Spotify'la olan rekabetini de artıracak gibi duruyor.
Amazon, reklam destekli ücretsiz müzik servisi için çalışmalara başlıyor

Billboard'un yayınladığı rapora göre Amazon, ücretsiz ve reklam destekli bir müzik hizmeti için çalışmalara başlıyor. Şirket, yayına almayı planladığı yeni hizmetiyle, şu anda globalde dijital müzik yayıncılığı konusunda lider konumdaki Spotify'la olan rekabetini de artıracak gibi duruyor.

Amazon, Echo hoparlörleri aracılığıyla yeni seçeneği pazarlamayı planlıyor ve Billboard, önümüzdeki hafta yeni hizmetin yayına alınacağını tahmin ediyor. Ücretsiz müzik servisi sınırlı bir müzik kataloğuna sahip olacak. Amazon'un katılımcı plak şirketlerine yayın başına ödeme yapacak bir anlaşma sunarak lisansları aldıkları bildiriliyor. Kısacası ilk başta ödeme oranı, Amazon'un sattığı reklam miktarına bağlı olmayacak. Aslında bunun oldukça önemli bir nokta olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Çünkü sanatçılar müzik streaming servislerinden oldukça düşük miktarlar alıyorlar. Anlaşılan Amazon, ödemeyi baştan yaparak bunun önüne geçmeyi hedefliyor.

Müziğin Amazon için önemli bir parça olduğunu belirtelim. Geçtiğimiz yıl bir Amazon yetkilisinin verdiği bilgiye göre Amazon Müzik'in on milyonlarca aktif abonesi bulunuyor. US Prime üyeleri geniş müzik kataloğuna ücretsiz olarak erişebiliyorlar. Eğer Amazon Prime üyesi iseniz, kullanılan cihaz sayısına bağlı olarak aylık 3,99 ile 9,99 dolar arasında müzik aboneliği satın alabiliyorsunuz. Hindistan gibi diğer ülkelerde ise Amazon, daha ucuz Prime üyelikleri sunmayı tercih ediyor. 

Amazon için müzik servisi her ne kadar önemli olsa da şirketin kârlılığı açısından hala geri planda kalıyor. Ancak Amazon'un Amazon Web Services ile geçen yıl 10 milyar doların üzerinde kâr elde ettiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.