Game of Thrones'un 8. sezonunun ilk bölümü, tüm HBO platformlarında 17,4 milyon kişi tarafından izlendi

HBO'nun açıkladığı verilere göre, kanalın linear TV, HBO Go ve HBO Now gibi tüm platformlarından diziyi izleyenlerin sayısı 17,4 milyonu buldu. 
Game of Thrones'un 8. sezonunun ilk bölümü, tüm HBO platformlarında 17,4 milyon kişi tarafından izlendi

Dünya çapında hatırı sayılır bir izleyici kitlesi bulunan Game of Thrones, 14 Nisan'ı 15 Nisan'ı bağlayan gece izleyicilerle buluştu. HBO'nun açıkladığı verilere göre, kanalın linear TV, HBO Go ve HBO Now gibi tüm platformlarından diziyi izleyenlerin sayısı ise 17,4 milyonu buldu. 

Bu rakamın bir rekor olduğunu da belirtelim. Zira Game of Thrones'un 7. sezonunu izleyen kişi sayısı 16,1 milyon olmuştu. Ancak belirtilen rakamların sadece HBO özelinde olduğunu belirtelim. Dünyanın birçok kesiminde farklı platformlar üzerinden bize ulaşan Game of Thrones'u illegal yöntemlerle izleyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Bu da 17,4 milyonun üzerine çok daha rakam koymak anlamına geliyor. 

Game of Thrones'un yeni sezonunun ilk bölümünü, ABD saatiyle 21:00'de izleyenlerin sayısı 11,8 milyon olurken, geçen sezonun son bölümünü aynı saatte izleyenlerin sayısı 12,1 milyondu. Bu azalmadaki asıl nedeni, HBO ve Dish arasındaki ilişkinin bitmesine bağlayabiliriz. Çünkü HBO, geçtiğimiz kasım ayında Dish ile olan anlaşmasını bitirmişti. Dish'in web sitesinde yayınlanan bir videoda HBO Dish'de bulunmasa bile kullanıcıların içeriği HBO NOW uygulamasıyla izleyebilecekleri söylenmişti.

Game of Thrones'u diğer yapımlarla kıyasladığımızda ise serinin hala rekoru elinde bulunduramadığını görüyoruz. Nielsen'in raporuna göre, ortalama 20 milyon izleyici ile Roseanne ilk sırada, 18,3 milyon izleyici ile Big Bang Theory ikinci sırada yer alırken onları 16,6 milyonla This Is Us ve 16,3 milyonla NCIS izledi. Nielsen bu raporu hazırlarken Game of Thrones'un dünkü bölümünün hesaba katılmadığını da belirtelim. Kısacası Game of Thrones, kısa bir zaman sonra tüm dengeleri değiştirecek gibi duruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.