500 Istanbul, Wi-Fi sorunlarını çözen Lifemote'a 250 bin dolar yatırım yaptı

500 Istanbul, ev içi WiFi sorunlarını, bulut tabanlı yapay zeka yöntemleriyle çözmeyi hedefleyen yazılım şirketi Lifemote'a 250 bin dolar yatırım yaptı.
500 Istanbul, Wi-Fi sorunlarını çözen Lifemote'a 250 bin dolar yatırım yaptı

En son geçtiğimiz Aralık ayında Bulgaristan merkezli Cloudpipes’a yatırım yaptığını duyuran 500 Istanbul, ev içi WiFi sorunlarını, bulut tabanlı yapay zeka yöntemleriyle çözmeyi hedefleyen yazılım şirketi Lifemote'a 250 bin dolar yatırım yaptı. Lifemote'un 500 Istanbul'dan aldığı 250 bin dolarlık yatırımın, ikinci yatırım turu olduğunu belirtelim. Şirketin ilk yatırımı ise 2018'in ocak ayında Cem Tüfekçi'den aldığı bir melek yatırım olarak karşımıza çıkıyor. 

2017 yılında Eren Soyak ve Barış Uyar tarafından, ev içi WiFi sorunlarını, bulut tabanlı yapay zeka yöntemleriyle çözmek vizyonuyla kurulan Lifemote, modemlerden topladığı verileri bulut üzerinde analiz ederek, bağlantı sorunlarını ve bunları onarabilecek çıkarımları internet servis sağlayıcılara sunuyor. Bu sayede, servis sağlayıcılar, bağlantı sorunlarını, kullanıcı şikayetini beklemeden proaktif olarak çözebiliyorlar.

Kurulduğu yıl, Norveç ve Türkiye'de 3 servis sağlayıcıda yüz binlerce evde hizmet vermeye başlayan Lifemote, 2018 yılında Avrupa'nın en önemli startup etkinliği Slush'ta ilk 3 startup'tan biri seçildi. Aynı etkinlikte Finlandiya'nın önemli internet servis sağlayıcılarından Elisa'nın "AI co-creation challenge" ödülünü kazandı. 

Şu anda Boğaziçi Üniversitesi Teknopark içinde 10 kişilik bir ekiple faaliyet gösteren Lifemote, aldığı yatırımla birlikte 2019 yılı içinde ekibini 20 kişiye çıkarmayı ve Batı Avrupa'daki hizmet alanını genişletmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.