LinkedIn'e Facebook benzeri ifadeler geliyor

Dün yeni İfadeler özelliğini tanıtan LinkedIn, platformunda bulunan Like ifadesine Celebrate, Love, Insightful ve Curious ifadelerini ekleyecek. 
LinkedIn'e Facebook benzeri ifadeler geliyor

LinkedIn Haber Kaynağı'nda gördüğünüz içerikler karşısında kendinizi daha iyi ifade edebilmeniz için Facebook benzeri İfadeler özelliğini yayına alacak. Dün yeni İfadeler özelliğini tanıtan LinkedIn, platformunda bulunan Like ifadesine Celebrate, Love, Insightful ve Curious ifadelerini ekleyecek. 

LinkedIn Bu 5 yeni ifadeyle birlikte tıpkı Facebook'un daha önce yaptığı gibi etkileşimin arttırmayı hedefliyor olabilir. Facebook'ta 2016 yılında yayına alınan İfadeler özelliği, kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade etmesini sağlamış ve uzun süredir kullanıcılar tarafından istenen "unlike" butonunun yerine geçmişti. 

Görünen o ki, LinkedIn de platformun genişlemesiyle birlikte benzer bir ihtiyaç ile karşılaştı. İş ağı olarak konumlanmasına rağmen LinkedIn, içerik çeşitliliği açısından zengin bir platform. Haber kaynağında sektörel haberlerden, yeni yetenekler öğrenmeye, şirketlerin kilometre taşlarından, kariyer başarılarına kadar bir çok farklı içerikle karşılaşabiliyorsunuz. Dolayısıyla kullanıcıların içeriklere karşı duygularını ifade etmek için Beğeni'den daha fazlasına ihtiyaç duyması olası. 

Linkedin'in konuyla ilgili paylaştığı blog gönderisinde şu ifadelere yer veriliyor: 

“Hepinizden düzenli olarak duyduğumuz şeylerden biri, haber kaynağınızda gördüğünüz çeşitli yayınlara yanıt vermek için bir "Beğeni"den daha anlamlı bir yol istediğiniz. Aynı zamanda, bize LinkedIn’de gönderi paylaştığınızda, duyulduğunuzu hissetmek ve bu paylaşımın neden sevildiğini anlamak için daha fazla yol istediğinizi de söylediniz. ”

Bu arada LinkedIn'de olumsuz ifadelere yer verilmeyeceğini de eklemekte fayda var. Facebook'ta alıştığımız Üzgün ya da Kızgın ifadeleri LinkedIn'in olumlu sosyal ağ profilinde kendine yer bulamıyor. 

Bugnden itibaren yayına alınan LinkedIn İfadeler özelliği, önümüzdeki aylarda IOS, Android ve web sürümlerinde dünyanın her yerinden kullanıcılara açılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.