Çizim yapanlara özel sosyal ağ: Sktchy

Sktchy'de çizimlerinizi sergilerken aynı zamanda "ilham kaynağı" olmak isteyen kullanıcıların fotoğraflarını kullanarak bir sonra çizeceğiniz şeyin ne olacağına da karar verebiliyorsunuz. 
Çizim yapanlara özel sosyal ağ: Sktchy

Eğer çizimle uğraşıyorsanız Instagram profilinizde hiç şüphesiz bol bol kara kalem çalışmalar, sulu boyayla ortaya çıkan işler gibi birçok sanat eseri bulunuyordur. Instagram'da #drawing, #sketches gibi hashtag'lere göz atarsanız, bu tarz profillerin farklı farklı örneklerini de görebilirsiniz. Çizim yapanlar ve sanatçılara özel bir sosyal ağ yapan Sktchy'de ise hemen hemen tüm hesaplar bu profillerden oluşuyor.

Çizimle uğraşmanın belki de en zor yanlarından biri, çoğu zaman için ne çizeceğinize karar verememeniz aslında. Bazen bir fikir kendiliğinden aklınıza gelse de kendimden örnek vermem gerekirse çoğu zaman elimde kalemle uzaklara dalıp aynı şekilde kalemi yerine bıraktığım oluyor. Sktchy ise bu "ilham gelmemesi" problemini ortadan kaldırmayı hedefliyor. Çünkü Sktchy'de çizimlerinizi sergilerken aynı zamanda "ilham kaynağı" olmak isteyen kullanıcıların fotoğraflarını kullanarak bir sonra çizeceğiniz şeyin ne olacağına da karar verebiliyorsunuz. 

Öncelikle Sktchy'nin sadece iOS kullanıcıları için mevcut olduğunu belirtelim. Uygulamayı App Store'dan cihazınıza indirdikten sonra ister e-posta adresinizle, isterseniz Facebook hesabınızla hesap oluşturabiliyorsunuz. Akabinde bir profil fotoğrafı seçip istediğiniz gibi paylaşım yapabiliyorsunuz. Profilinizde iki farklı fotoğraf yükleme seçeneği bulunuyor; Art ve Inspiration. Art'ı seçerseniz bir çiziminizi, Inspiration'ı seçerseniz de platformda bulunan sanatçıların çizmesi için bir fotoğraf yüklemiş oluyorsunuz.

Eğer çizim yapıyorsanız ve günlük olarak size uygun ilham tavsiyeleri almak istiyorsanız aylık 32 TL'ye hesabınızı da Superstar'a yükseltebiliyorsunuz. Ancak kişisel olarak bunun çok gerekli bir şey olmadığını söyleyebilirim. Zira biraz karıştırdığınızda zaten güzel fotoğraflar yakalayabiliyorsunuz. 

Sktchy'yi denemek isteyenler uygulamayı App Store'dan ücretsiz olarak indirip üyelik oluşturabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.