Diyabet hastalarının kan şekerlerini kontrol altında tutmalarını destekleyen uygulama: Undermyfork

Diyabet hastalarına veya risk grubunda olan kişilere yönelik bir uygulama olan Undermyfork, yapay zeka teknolojisi ile kişilerin kan şekerlerini kontrol altında tutmalarına yardımcı olmak istiyor.
Diyabet hastalarının kan şekerlerini kontrol altında tutmalarını destekleyen uygulama: Undermyfork

Dünya Sağlık Örgütü'nün( DSÖ) tahminlerine göre diyabet, ölüm nedenleri arasında küreselde yedinci sırada yer alıyor. 1980'lerde 122 milyon kişi bu kronik hastalıktan muzdarip iken, 2014 yılında bu sayı 422 milyona yükseldi.

Çoğunlukla düşük ve orta gelire sahip ülkelerde görülen diyabette 1,6 milyon ölümün bu hastalıktan kaynaklı olduğu tahmin ediliyor. Diğer bir bulgu olan yüksek kan şekerinden kaynaklı ölümlerin ise 2012'de 2,2 milyonu bulduğu belirtiliyor.

DSÖ, sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite, normal vücut ağırlığını korumak ve tütün kullanımından kaçınmanın tip 2 diyabetin başlamasını önlemenin veya geciktirmenin bir yolu olduğunu belirtiyor. 

Bugün, diyabet hastaları da dahil olmak üzere bireylerin sağlıklı beslenmelerini destekleyen, içinde sayısız diyet çeşidinin olduğu yemek tarifi siteleri ya da mobil uygulamalar var. Ancak Undermyfork, kişiler ile sağlıklı yemek tarifleri paylaşmak yerine akıllı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. 

Diyabet hastalarına veya risk grubunda olan kişilere yönelik bir uygulama olan Undermyfork kişilerin kan şekerlerini kontrol altına almalarına yardımcı olarak onları sağlıklı beslenmeye teşvik ediyor. 

Uygulama, kullanıcıların kişisel kan şekeri düzenini anlamalarına ve hangi öğelerin onlar için ne kadar güvenli olduğunu öğrenmelerine yardımcı oluyor. Bunu sürekli glikoz izleme (CGM) sensöründen gelen verileri yemek fotoğraflarıyla birleştirirken, bu sayede daha bilinçli bir gıda tüketimi sağlamayı amaçlıyor.

Yapay zeka (AI) teknolojisi ile desteklenen uygulamada, kullanıcılar yemeklerinin fotoğraflarını çekerek uygulamaya yüklüyorlar. Çektikleri fotoğraflarda yer alan besinlerin yer aldığı etiketler sonrasında resmin altında otomatik olarak karşılarına çıkarken, en uygun etiketleri fotoğraf ile birleştiriyorlar. Sonrasında ise tüketilen gıdanın glikoz seviyesini ölçen sensörler ile uygulama, gıdanın ne kadar güvenli olup olmadığı bilgisini paylaşıyor.

Diyabet hastalarına yönelik bir yiyecek ajandası olmak isteyen Undermyfork, besinlerdeki kan şekerini bir grafik ile gösteriyor ve bunun, kullanıcının kan şekeri seviyesini nasıl etkilediğini keşfetmeye yardımcı oluyor.

Uygulama şimdilik iOS işletim sistemli cihazlarda kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.