Kredi kartı boyutlarında akıllı telefon Palm güncellendi

Bir akıllı telefon girişimi olarak yeniden doğan Palm markası, güncellenen modeliyle kullanıcıların ana akıllı telefonu olmayı hedefliyor.
Kredi kartı boyutlarında akıllı telefon Palm güncellendi

Akıllı telefonların ya da tabletlerin atası olarak kabul edebileceğimiz Palm markası bir süre önce sessiz sedasız geri döndü. Yaptığı geri dönüşün sönük olmasının bir sebebi de, Palm'in ikincil bir telefon olarak kullanılması özelliğiydi. Kredi kartı boyutlarında bir akıllı telefon olarak dikkat çeken Palm, asıl akıllı telefonunuza bağlanıyor ve bu şekilde kullanılıyordu. Ancak Palm, henüz birkaç gün önce ürününü güncelledi ve artık Palm akıllı telefonlar, ana telefon olarak bağımsız bir şekilde kullanılabilir hale geldi.

Palm markası bildiğiniz gibi uzunca bir süre dikiş tutturamadı. 2010 yılında HP tarafından 1.2 milyar dolara satın alınan Palm, daha sonra ise kaderine terk edilmişti. 2015 gibi tekrar dirilen ve Alcatel tarafından satın alınan marka isim hakkı, daha sonra TCL isimli bir Çinli şirkete geçti. Bu aşamadan sonra bir girişime çevrilen Palm markası, çoğunluk kontrol hissesini satın alan bir başka isme geçti. Bu isim ise NBA'de Golden State Warriors'da oynayan başarılı basketbolcu Stephen Curry. Şimdi de Palm, tekrar bir atak gerçekleştirmeyi deniyor gibi gözüküyor.

Normalde fiyatı 349.99 dolar olacak ürün, Nisan ayı sonuna kadar Verizon üzerinden kampanya ile 199 dolara satın alınabiliyor. 3.3 inç ekran boyutlarıyla bir kredi kartı büyüklüğünde olan akıllı telefon, 12MP arka kameraya ve 8MP ön kameraya sahip. Android OS işletim sistemiyle gelen Palm akıllı telefon, 4G LTE destekliyor. WiFi desteği de bulunan akıllı telefon, Google Play'in uygulama ekosistemine erişebiliyor. Bununla birlikte cihazın arayüzü de oldukça farklı tasarlanmış ve kendine has bir menü yapısına sahip. Apple Watch'dakine benzer bir ana menüyle karşı karşıya olduğumuzu söylememiz mümkün.

Qualcomm'un Snapdragon işlemcisiyle çalışan küçük Palm, tasarım olarak da ilk iPhone'un bir hayli küçültülmüş halini andırmıyor değil. Hatta genel olarak çizgilerde Apple esintilerini gördüğümüzü söyleyebiliriz. Avuç içine dahi sığan boyutlarıyla Palm iyi bir şarj süresi de sunuyor. Standby süresi 3 günden fazla olan mini akıllı telefonun bir de "Life Mode" özelliği bulunuyor ve bu mod gelen aramalara ve bildirimlere sizi kapıyor, yani kısacası hayatınıza odaklanmanıza yardımcı oluyor. Hem boyutları hem de bu tarz özellikleriyle Palm'in yeni akıllı telefonu minimalizmden yana olan kullanıcılara kesinlikle hitap ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.