Netflix, AirPlay desteğini durdurma nedenini açıkladı

Bir süredir Netflix'te AirPlay seçeneğini kullanmak istediğinizde karşınızda "teknik kısıtlamalar" ibaresi beliriyordu. Anlaşılan Netflix'in AirPlay desteğini iptal etmesinde tek nedeni bahsi geçen "teknik kısıtlamalar" değilmiş.
Netflix, AirPlay desteğini durdurma nedenini açıkladı

Dijital yayın platformu Netflix, hiçbir açıklama yapmadan AirPlay desteğini durdurmuştu. Bir süredir Netflix'te AirPlay seçeneğini kullanmak istediğinizde karşınızda "teknik kısıtlamalar" ibaresi beliriyordu. Anlaşılan Netflix'in AirPlay desteğini iptal etmesinde tek nedeni bahsi geçen "teknik kısıtlamalar" değilmiş.

Netflix'in The Verge'e yaptığı açıklamaya göre bu değişikliğin arkasında Apple'ın AirPlay'i üçüncü parti TV'lere açması yer alıyor. AirPlay'in üçüncü parti TV'ler yüzünden kapatılmasının asıl sebebi ise kullanıcıların içeriği Apple TV'den mi yoksa farklı bir cihazdan mı gönderdiğinin bilinememesi olarak açıklanıyor. Konuyla ilgili Netflix'in yaptığı açıklamanın tamamı ise şöyle;

Üyelerimizin kullandıkları cihazlarda harika bir Netflix deneyimi yaşadıklarından emin olmak istiyoruz. AirPlay'in üçüncü parti cihazlara açılmasıyla birlikte, cihazlar arasındaki ayrımı yapmamızın herhangi bir yolu kalmadı. Bu sebeple, izleme kalite standardını korumak için Netflix'in AirPlay desteğini devam ettirmeme kararı aldık. Üyeler, Apple TV'ler veya diğer cihazlardaki uygulamalardan erişime devam edebilirler.

Netflix'in açıklamasına baktığımızda olayın "teknik kısıtlamalar"dan çok daha fazlası olduğunu anlamak mümkün. Ancak sosyal medyaya baktığımızda, AirPlay desteğinin kalkmış olmasının iOS kullanıcılarını ciddi anlamda mutsuz ettiğini görebiliyoruz.

Netflix'in bu konuda herhangi bir gelişmeyle gelip gelmeyeceği ya da AirPlay desteğini yeniden getirip getirmeyeceği henüz belli değil. Ancak Apple'ın yeni dijital yayın platformu olan "Apple TV+'ın yayına alınmasının bununla bir alakası var mı?" sorusu da akıllarda yer ediniyor. Bu desteğin geri çekilmiş olması Netflix'in kullanıcı sayısında bir değişikliğe neden olur mu, bilinmez. Ancak anlaşılan gelişmeler için bir süre daha beklemek zorunda kalacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.