Bot oluşturma servisi olarak hizmet veren Dahi.ai, WhatsApp entegrasyonunu aktif etti

Bu entegrasyonla birlikte, işletmelerin müşterileriyle iletişim kurmasının her zamankinden daha kolay hale getirilmesi amaçlanıyor.
Bot oluşturma servisi olarak hizmet veren Dahi.ai, WhatsApp entegrasyonunu aktif etti

Kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan hızlı bir şekilde bot oluşturma servisi olarak hizmet veren Dahi.ai, WhatsApp entegrasyonunu aktif ettiğini açıkladı. Bu entegrasyonla birlikte, işletmelerin müşterileriyle iletişim kurmasının her zamankinden daha kolay hale getirilmesi amaçlanıyor.

Yeni özellik, firmaların kullanıcılarına chatbot ve agentlarla beraber WhatsApp üzerinden hizmet vermelerine yardımcı olacak diyebiliriz. Omnichanel mantığıyla Whatsapp, Messenger, Live Chat, Mail kanallarından gelen kullanıcılar, Dahi Chat'le tek bir yerden yönetiliyor ve tüm kanal entegrasyonları bir dakikalık bir sürede tanımlanabiliyor. Aynı zamanda WhatsApp tarafından onaylı firmalar için Official WhatsApp Business API üzerinden de hizmet verilebiliyor.

3 bin geliştiricinin kullandığı, 5 binin üzerinde botun geliştirilmesine altyapı sağlayan Dahi.ai, altyapısının sahip olduğu özellikler sayesinde her firmaya doğal dil işleme (NLP) ve makine öğrenmesi teknolojilerine erişim sağlıyor. Böylece firmalara kullanıcılarının ne demek istediklerini tam olarak anlayarak onlarla diyaloğa girebilmesine ve problemlerini en hızlı şekilde çözmelerine olanak tanıyor. Dahi.ai tüm yapay zeka destekli chatbot özelliklerinin WhatsApp ve WhatsApp API üzerinde kullanılmasını sağlayacağı şekilde platformu güncelledi. Böylece firmalar WhatsApp ve diğer tüm kanallar üzerindeki chatbotları aynı özelliklere sahip şekilde çalıştırabilecekler.

Tek noktadan çoklu hizmet özelliği

Hibrid çalışma modeli ile chatbotların ve müşteri temsilcilerinin birlikte uyum içinde çalışmalarının da önü açılmış oluyor. WhatsApp üzerinden hizmet verilen kullanıcıların durumuna göre Chatbot, kullanıcıların isteklerini yerine getirerek konuşmayı tamamlayabiliyor ya da gerekli durumlarda agentlara yönlendirebiliyor. Hatta agent, gerekli aksiyonları aldıktan sonra tekrar bota yönlendirme yapabiliyor. Kullanıcılar firmalara ulaşırken birçok kanal üzerinden talepte bulunabiliyorlar. Firmalar bu kanalları farklı ürünler üzerinden yönetebiliyor. Ancak bu durum çoğu zaman, hem zaman hem de maliyet açısından uygun olmayabiliyor. Dahi.ai ise tüm kanalları tek bir noktadan birleştiren platformu ile firmaların tek bir noktadan tüm kanallardan gelen kullanıcılarına çoklu agent ve chatbotlarla birlikte hizmet verebilmesine olanak sağlıyor.

Analitik verilere hızlı ulaşım imkanı

İşin analitik kısmında ise pek çok farklı metriğe kolayca ulaşım sağlanabiliyor. Bu metrikleri genel olarak kanal, agent ve chatbot olarak ayırmak mümkün. Chatbot için olan analitikte botun müşterinin söylediklerinin ne kadarını anlayıp doğru bir şekilde onların sorunlarına çözüm bulduğuna ulaşmak mümkün olurken, agentlara gidebilecek olan iş yükünün ne kadar azaldığını ölçmek de mümkün oluyor. Agent tarafındaki analitik kısmında ise agentların ne kadar sürede konuşmaya katıldığını, konuşmayı kapattığını ve ortalama sürelerini görmek mümkün.

WhatsApp entegrasyonu için premium üye olmak gerekiyor

Bu özellikleri kullanmak için Dahi.ai üzerinden bir kayıt oluşturmak yeterli oluyor. Live chat ve Facebook Messenger için bir agent yönetimini ücretsiz olarak sunan Dahi.ai’da, WhatsApp entegrasyonu için premium hesaba üye olmak gerekyor. WhatsApp Business hesabı, Dahi.ai hesabına bağlandığında ise kullanım başlamış oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.