Yapay zeka destekli rezervasyon uygulaması Google Duplex, iOS ve Android cihazlar için aktif ediliyor

Google Duplex'in en büyük özelliği ise karşısındaki kişiye bir yapay zeka ile değil de gerçek bir insanla konuşuyormuş izlenimi uyandırabilmesi.
Yapay zeka destekli rezervasyon uygulaması Google Duplex, iOS ve Android cihazlar için aktif ediliyor

Geçtiğimiz yılın ekim ayında, Google'ın yapay zeka destekli rezervasyon uygulaması olan Google Duplex'in 4 şehirde test sürecine başladığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Google Duplex şimdi de ABD'de iOS ve Android 5.0'in üzerindeki cihazlar için aktif ediliyor. 

Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen Google I/O geliştirici konferansındaki orijinal demosu sırasında, Duplex’in sistemi insan konuşmasını taklit etti ve anında bir yapay zeka botunun bir insan gibi ses çıkarması insanlar tarafından garip karşılandı. Orada bulunanlar aynı zamanda gösterinin sahte olup olmadığını da merak ettiler.

Zira o gün Google Duplex, hem bir restoran rezervasyonu hem de kuaför randevusu yapmayı başarmıştı. Google Duplex'in en büyük özelliği ise karşısındaki kişiye bir yapay zeka ile değil de gerçek bir insanla konuşuyormuş izlenimi uyandırabilmesi. Bu da haliyle etik kavramıyla ilgili bazı soruları da beraberinde getirmişti. Ancak Google'ın test süreciyle birlikte insanların merak ettikleri de yanıt bulmuş oldu.

Teknoloji konseptten piyasaya sürüldüğü için Google, aramanın başlangıcında gelen aramanın Google’dan olduğunu belirten bir mesaj ekledi ve aramanın neden yapıldığını açıkladı. Ayrıca, işletmelerin bu otomatik aramaları almasını istemelerine izin verecek şekilde tasarlandı. Duplex başka türde rezervasyonlar yapabiliyor olsa da şu anda restoran rezervasyonlarına odaklanıyor. Zaten Google ile ortak olan online bir rezervasyon hizmeti kullanan restoranlar için Google Assistant, rezervasyonu onaylamak için doğrudan Reserve with Google ile birlikte çalışıyor.

Google Duplex ayrıca, işletme bilgilerini kontrol etmek için de kullanılabilecek. Google'ın söylediğine göre bu veri, daha sonra işletme girişini güncellemek için kullanılacak. Kullanıcı sayısının artmasıyla da Google Duplex'in yeteneklerinin daha da geliştirileceği söyleniyor.

İlk zamanlarda yalnızca Google'ın Pixel akıllı telefonlarında kullanılabilen bu özelliğin, ilerleyen dönemde daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap edeceğini söyleyebiliriz. Ancak Google'ın zaman çizelgesiyle ilgili herhangi bir bilgiyi paylaşmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.