İngiltere ordusu jetpack'li asker kullanmaya başlayabilir

Gravity adlı girişimin test uçuşlarını izleyen İngiltere Savunma Bakanlığı Sekreteri Gavin Williamson, benzer teknolojinin İngiltere ordusunda kullanılması için yeşil ışık yaktı.
İngiltere ordusu jetpack'li asker kullanmaya başlayabilir

Bundan sadece birkaç yıl önce kurulan Gravity adlı girişim, test uçuşlarına devam ederken son kullanıcıları etkilediği kadar askeri kullanım açısından da büyük ilgi uyandırıyor. Gravity'nin test uçuşunu izleyen İngiltere Savunma Bakanlığı Sekreteri Gavin Williamson, yaptığı açıklamada bu jetpack kıyafetlerinin Royal Navy yani Kraliyet Donanması askerleri tarafından kullanılabileceğini belirtti.

Deniz komandolarının kullanıma uygun olabilecek jetpack ürünleri, düşman askerlerine sıkıntı yaratabilecek güçte bir sızma gücü sağlayabilir durumda. Bu durumun farkında olan Williamson, potansiyel olarak böyle bir askeri birim kurabileceklerinin sinyallerini verdi. Bünyelerinde yeni nesil teknolojiler için 75 milyon Pound'lık bir kaynak ayırdıklarını belirten Williamson, ilk yatırımların otonom mayın avlama gemisi ve denizde robotik kullanımını geliştirmek için Navy X adlı bir projeye yatırdıklarını belirtti.

İngiltere ordusu bu tip yeniliklere ciddi kaynak ayırarak teknolojilere önem veriyor gibi gözüküyor. Her ne kadar resmi makamlar ilgilendiklerini belirtse de, tanesi 440 bin dolar civarında maliyetleri olan Gravity jetpack'lerin herhangi bir çatışma için askeri açıdan hazır olup olmadığı belli değil. Ancak Gravity yetkilileri, satışa bir hevesli şekilde bir geminin kontrolünü almak için 10 jetpack'li deniz komandosunun jet gürültüsüyle bir gemi etrafında uçtuklarını ve ateş açma kabiliyetine sahip olabileceklerini hayal etmelerini istedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.