WhatsApp'a yeni gelen davetiye özelliği ile gruplara dahil olup olmamak kullanıcıya bırakılacak

Yeni WhatsApp güncellemesiyle kullanıcılar, Herkes, Kişilerim ve Hiç kimse seçeneklerinden birini seçebilecek.
WhatsApp'a yeni gelen davetiye özelliği ile gruplara dahil olup olmamak kullanıcıya bırakılacak

Son dönemin popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her ne kadar kullanışlı olsa da kimi zaman kullanıcıları çileden çıkarabiliyor. Özellikle istenmeyen gruplara kişinin izni olmadan eklenebiliyor olması WhatsApp'ın en büyük sıkıntılarından biri haline gelebiliyor. Ancak mesajlaşma uygulaması yeni özelliği ile bu sıkıntıyı ortadan kaldırmayı hedefliyor. 

Grup tercihini kullanıcıya bırakan WhatsApp, bunun için davetiye özelliğini yayına alıyor. Yeni WhatsApp güncellemesiyle kullanıcılar, gruplar için üç seçeneğine sahip olacak. Tıpkı profil fotoğrafı ve durumu görme özelliklerinde olduğu gibi kullanıcılar, Herkes, Kişilerim ve Hiç kimse seçeneklerinden birini seçebilecek. Böylelikle kullanıcılar, kimlerin onları gruplara ekleyip ekleyemeyeceğine karar verebilecek.

Herkes seçeneğini seçtiyseniz rehberinizde ekli olmayanlar sizi bir gruba ekleyebilir. Kişilerim seçeneğini seçenleri ise yalnızca rehberinde bulunan kişiler gruplara ekleyebilecek. Hiç kimse’yi seçtiğiniz zaman ise biri sizi gruplara eklediğinde onaylama ya da reddetme seçeneğine sahip olursunuz. Hiç kimse seçeneğiyle ise kullanıcıyı herhangi gruba eklemek isteyen kişiden özel olarak bir davetiye alınacak. Bu davetiyeyi onaylamak içinse üç günlük bir süre bulunacak. Üç gün içinde kabul edilmeyen davetiyeler daha sonra geçersiz sayılacak.

WhatsApp grupların ayarı nasıl değiştirilir?

WhatsApp gruplarına size sorulmadan eklenmekten sıkıldıysanız yapmanız gerekenler de gerçekten çok basit. Öncelikle WhatsApp uygulamasını açık daha sonra Hesap ayarlarına gitmeniz gerekiyor. Hesap ayarlarının içinde bulunan Gizlilik seçeneğine de tıkladığınızda karşınıza Gruplar bölümünün çıktığını göreceksiniz. Son olarak yukarıda bahsettiğimiz üç seçenekten birini seçtiğinizde de WhatsApp grup ayarlarını kişiselleştirmiş oluyorsunuz.

Şu anda bu uygulamanın tüm kullanıcılar için aktif olmadığını, ancak güncellemelerle herkes için kullanılabilir olacağını da belirtelim.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.