New Work ismini alan Almanya merkezli Xing, işe alım platformu Honeypot'u satın aldı

Almanya'nın LinkedIn'i diyebileceğimiz Xing, isim değişikliğine giderek yoluna New Work markasıyla devam etme kararı aldı.
New Work ismini alan Almanya merkezli Xing, işe alım platformu Honeypot'u satın aldı

Almanya'nın LinkedIn'i diyebileceğimiz Xing, isim değişikliğine giderek yoluna New Work markasıyla devam etme kararı aldı. Xing, yeni adıyla New Work, işe alım platformu Honeypot'u da 64 milyon dolar karşılığında kendi bünyesine kattığını açıkladı. 

Xing'in yeni satın almayla birlikte, teknoloji sektöründe iş arayanlar için yeni bir kategori açmayı planladığını belirtelim. Xing, 2019 yılının ikinci yarısında New Work olarak yeniden markalaşmayı planladığını ve yıllar içinde edindiği diğer varlıkları bir araya getirmeyi planladığını söyledi. Xing CEO'su Thomas Vollmoeller, bu satın almanın New Work portföyü için mükemmel bir katkı olduğunu, Honeypot'un bireysel tercihlerine uygun bir iş bulmalarına yardımcı olarak adaylara odaklandığını söyledi. Vollmoeller, Kununu ve HalloFreelancer gibi yan kuruluşları ve markalarıyla, Xing'in tek bir ağdan çok daha fazlası olduğunu, New Work'ün tüm ticari faaliyetleri kapsayan bir şemsiye olduğunu da sözlerine ekledi. Xing'in yeniden markalaşmasıyla birlikte tüm küçük şirketlerin markalarını koruyacağını da hatırlatalım.

Xing, halihazırda 20 bin işletmenin iş ilanlarını listeliyor. Ancak Honeypot birkaç yeniliğin daha platforma eklenmesini sağlayacak. İlk olarak, Xing özellikle teknoloji dikeyinde daha fazla iş ilanı göstermeye başlayacak, çünkü Honeypot 2015 yılından bu yana, özellikle geliştiricileri odağında tutuyordu. Bunun Xing'de de devam edeceğini söylemek mümkün.

İkincisi, Honeypot'un yapısı bir sosyal işe alım platformu için oldukça uygun. Honeypot işe alım yapanların belirli fırsatlara cevap veren adaylar bulmak yerine, adayları bulmak ve onlara yaklaşmak için platformlar, profil sayfaları ve sosyal grafikler kullanmalarına izin veriyor. Bu da daha doğru eşleşmelerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Son olarak satın almanın Xing'in New Work olarak profilini Almanya dışında Avrupa'nın bir kısmında daha büyük adımlar atmaya itecek. Bu da global alanda genişlemenin başlangıcı olabilir diye duruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.