Apple, Çin'deki iPhone modelleri için indirimler uyguladı

Çin merkezli bir yayın organı olan CX Live ve CNBC'nin paylaştığı haberlere göre Apple, Çin'deki iPhone fiyatlarında indirimler uyguladı.
Apple, Çin'deki iPhone modelleri için indirimler uyguladı

Ocak ayının ilk günlerinde Apple'ın 15 yıl sonra ilk defa gelir beklentisini düşürdüğünü sizlere aktarmıştık. Gelir beklentisinin düşürülmesinin nedenleri ise Çin pazarındaki düşüş ve iPhone satışlarının beklenenin altında kalması olarak açıklanmıştı.

Sonrasında ise Türkiye'de dahil olmak üzere pek çok ülkede indirimler yapacağını açıklayan Apple, ilk ciddi indirimini Çin'de yaptı. Çin merkezli bir yayın organı olan CX Live ve CNBC'nin paylaştığı haberlere göre Apple, Çin'deki iPhone fiyatlarında indirimler uyguladı.

Paylaşılan bilgilere göre iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 7 modellerinde indirim uygulayan Apple'ın modeller arasında değişiklik göstermekle birlikte 45 dolar ile 75 dolar arasında indirimler uyguladığını da ekleyelim. CNBC'nin paylaştığı bilgilere göre iPad, AirPods ve Mac modellerinde de indirimler uygulanmış durumda.

İndirimden hemen önce ürün alan kullanıcıları da mağdur etmek istemeyen Apple, son 14 gün içinde ürün alan kullanıcılarına indirim bedelini geri ödeyecek. Bu indirim hamlesi Çin'deki düşen satışları eski günlerine döndürebilecek mi bunu zaman gösterecek.

Tim Cook Ocak ayının son günlerinde Türkiye için de bir indirim müjdesi vermişti fakat henüz ürünler için bir indirim uygulanmadı. Apple ürünleri için indirim uygulanmamış olsa da Mart ayının ilk günlerinde Apple Türkiye'deki servis ücretlerinde çeşitli indirimler uyguladığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.