MIT ve NASA yeni nesil uçak kanadı üzerinde çalışıyor

MIT ve NASA mühendislerinin üzerinde çalıştığı yeni nesil uçak kanadı teknolojisi duyuruldu. Bu kanatların ultra esnek ve oldukça hafif yapılarıyla ciddi ekonomik avantajlar sağlaması bekleniyor.
MIT ve NASA yeni nesil uçak kanadı üzerinde çalışıyor

MIT News tarafından duyurulan habere göre, NASA ve Massachusetts Institute of Technology mühendisleri geliştirdikleri yeni nesil kanatları test ediyor. Tasarım aşamasındaki yeni yaklaşık, gelecekte uçak tasarımlarına dahi etki edebilecek önemli etkiler barındırabilir.

MIT ve NASA'nın geliştirdiği yeni nesil kanatların en önemli özelliği ultra esnek bir yapıya sahip olması ve hafif olması ile dikkat çekiyor. Kullanılan materyaller sayesinde esnek ve hafif yapı aynı zamanda havada ciddi bir yakıt tasarrufu da sağlayacak. Bu da yeni nesil kanat tiplerinin, hava taşımacılığına olumlu olarak etki edecek bir başka özellik.

Günümüzde uçakların kanatları tek bir parça halinde olmuyor. Flap adı verilen kapaklar ve aileron adı verilen kanatçıklarla yön tayin edilen uçakların yerini alacak kanat sistemi ise tek parça halinde olacak. Yani bu uçaklar, kumanda edilirken flap açmak yerine kanatlarını tümüyle kumanda ederek açılacak.

Araştırmaların entegre edilmiş bir gövde ve kanat konseptinin çok daha verimli olduğunun altını çizen yetkililer, bugünkü uçakların tasarımlarının temelde aynı olduğunu belirtmiş ve bunun gelecekte değişibileceğine dair önemli bir bulguda bulunmuş. Geliştirilen yeni kanat sistemleri şimdilik rüzgar testi tünellerini ve diğer testleri gerçekleştiriyor.

Konseptin günümüz savaş uçakları ya da yolcu uçaklarına ne zaman yansıyacağı bilinmez ama, geliştirilen bu yeni kanat teknolojileri sayesinde ileride hava araçlarının tasarımlarına dokunuşlar yapılacağı aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.