Online yiyecek içecek servisi ezCater, 150 milyon dolar yatırım aldı

2007 yılında, Stefania Mallett ve Briscoe Rodgers tarafından hayata geçirilen online yiyecek içecek servisi ezCater, D Serisi yatırım turunda 150 milyon dolar alarak değerlemesini 1,25 milyar dolara çıkardı.
Online yiyecek içecek servisi ezCater, 150 milyon dolar yatırım aldı

2007 yılında, Stefania Mallett ve Briscoe Rodgers tarafından hayata geçirilen online yiyecek içecek servisi ezCater, D Serisi yatırım turunda 150 milyon dolar alarak değerlemesini 1,25 milyar dolara çıkardı. Şirketin aldığı yeni yatırımla unicorn şirketler arasına girdiğini de belirtelim. 

ezCater'ın 150 milyon dolar topladığı yatırım turunda karşımıza GIC, Light Street Capital, Wellington Management, ICONIQ Capital ve Quadrille Capital gibi yatırım şirketleri çıkıyor. Yeni yatırımla birlikte, bir önceki sene başlayan D Serisi yatırım turu da tamamlanmış oluyor. ezCater'ın CEO'su Stefania Mallett, yatırım alarak unicorn statüsüne geçmenin önemli ve güzel olduğunu ama asıl amaçlarının bu olmadığını söylüyor. Mallett'e göre şirketin asıl hedefi mutlu müşteriler ve mutlu çalışanları bir arada tutmayı başarabilen bir şirket olmak olarak karşımıza çıkıyor.

Mallett ezCater'i Expedia ile karşılaştırıyor. Expedia, herhangi bir otel sahibi değil veya otel işletmiyor. ezCater da benzer şekilde, siparişleri yerine getirmek için ABD çapında 60 bin 500 restoran ve catering şirketi ile birlikte çalışıyor. Ancak hiçbir zaman doğrudan gıda ile çalışmıyor veya teslimat yapmıyor. Mallett'in ezCater pazarının kuruluşundan bu yana önemli ölçüde büyüdüğünü ve son sekiz yılda yıllık yüzde 100 oranında büyüdüğünü söylediğini de hatırlatalım. Şirket, çoğu unicorn şirkette olduğu gibi henüz karlılık seviyesine ulaşmış değil, ancak büyüme hızını göz önüne aldığımızda bunun yakın bir gelecekte gerçekleşmesi muhtemel görünüyor.

Aslında bir yatırıma ihtiyaç duymadıklarını belirten ezCater'a 150 milyon dolar yatırımı getiren ise şirketin catering hizmetleri için bir bulut platformu olan Monkey Group'u kendi bünyesine katması oldu. Şirket, aldığı yatırımların büyük bir çoğunluğunu global pazardaki hizmetlerini genişletmek için kullanacağını açıklıyor. ezCater için halka arz da gelecek hedefleri arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.