Banka hesaplarının yüzde 75'i artık dijital ortamda açılıyor

Temenos tarafından yayınlanan Digital Sales in Banking raporuna göre artık bireysel banka hesaplarının açılışı büyük oranda dijital ortamda gerçekleştiriliyor.
Banka hesaplarının yüzde 75'i artık dijital ortamda açılıyor

Bankacılık yazılımları geliştiren halka açık Temenos tarafından hazırlanan bankalara yönelik bir dijital satış raporu yayınlandı. Her yıl yayınlanan rapora göre, bireysel banka müşterileri hesap açılış işlemlerini büyük oranda dijital ortamda online olarak gerçekleştiriyor. Hatta bu oran yüzde 75'i aşmış ve doygunluğa erişmiş durumda olduğu belirtiliyor.

Kuzey Amerika, Avrupa ve Avustralya'dan 70 bankanın dahil olduğu araştırmada, bankalar için mobil dünyanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Çünkü henüz daha 2 yıl önce, masaüstü bilgisayarlar öndeyken bugün bireysel hesap açılış işlemleri bankaların mobil uygulamaları üzerinden yapılıyor.

Raporda, tüm bankaların hesap açmadaki müşteri deneyimi yolculukları ve müşterilerin temas noktaları değerlendirilirken, hangi bankaların başarılı olduğu ortaya çıkıyor. Elbette bu durum, regülasyonlarla da yakından alakalı ancak bankaların omni channel stratejileri konusunda kat edecek yolları olduğu ortaya çıkıyor. Raporun sonucuna göre, omni channel stratejisini tam olarak rayına oturtmuş bankaların oranı sadece yüzde 28.

Rapora göre özellikle büyük ABD bankaları, dijital dünyaya yaptıkları yatırımın karşılığını almaya başladı. Özellikle bireysel hesap açılışlarının çok büyük bir kısmı ABD'de dijital ortamda yapılıyor. Bu anlamda pek çok bankanın dijital vaatleri bulunuyor. Ancak 2017 yılına kıyasla pek çok bankanın özellikle bireysel perakende ürünlerini dijital ortama taşıdığının altı çiziliyor. 

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.