Daimler, sürücüsüz araç teknolojisi geliştiren Torc'un çoğunluk hissesini satın aldı

Daimler'ın kamyonet üreten birimi Daimler Trucks, otonom araç teknolojisi geliştiren Torc Robotics'in çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu.
Daimler, sürücüsüz araç teknolojisi geliştiren Torc'un çoğunluk hissesini satın aldı

Dünyanın en büyük ticari araç markalarının arkasındaki isimlerden biri olan Daimler Trucks, önemli bir satın almaya imza attı. 2005 yılında kurulan Torc'un çoğunluk hissesini satın alan Daimler Trucks, birlikte sürücüsüz kamyonet geliştirme konusunda çalışmalar yapacak.

Daha önce ticari ve askeri kullanım için otonom sürücü ve sensörler üreten Torc AI, daha sonra son tüketiciler için araçlara yöneltmiş ve daha sonrasında da otonom toplu taşıma araç yazılımı konusuna ağırlık vermişti. ABD'nin Virginia eyaletinde faaliyet gösteren Torc AI, bugün Level 4 yani dördüncü seviye otonom araçlar geliştirme yetisine sahip.

Torc Robotics geçtiğimiz yıl kendisini Level 4 yani tamamen otonom olarak çalışan sürücüsüz otomobil projesi Asimov ile ön plana çıkmıştı. Lexus RX marka modifiye edilmiş iki otomobil ile testler gerçekleştiren Torc, bu sefer Daimler ile birlikte otonom kamyonet üretme konusunda çalışacak. Bu alandaki tecrübelerini kamyonet üreticisi Daimler'a aktaracak olan Torc, Daimler'ın daha önce belirlediği vizyona katkı sağlayacak.

Anlaşmanın detayları açıklanmazken, Daimler'in Torc Robotics için ne kadar ödediği de şimdilik bir sır. Bununla birlikte anlaşmanın regülatör onayına ihtiyaç duyduğunu belirtelim.

https://www.youtube.com/watch?v=Nzn8Kykmv98

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.