İsrailli lazer teknoloji girişimi Innoviz, C serisinde 132 milyon dolar yatırım aldı

İsrailli lazer teknoloji girişimi Innoviz, C serisinde 132 milyon dolar yatırım aldı

İsrailli LIDAR (lazer darbeleri kullanılarak bir nesne veya bir yüzeyin uzaklığını anlamaya yarayan teknoloji.) girişimi Innoviz Technologies bu hafta China Merchants Capital tarafından yönetilen C serisi yatırım turunda 132 milyon dolar yatırım aldı.  Yatırım turuna Shenzhen Capital Group, New Alliance Capital, Harel Insurance Investments and Financial Services ve Phoenix Insurance Company katılım gösterdi.

Bu yatırım turuyla birlikte Innoviz’in değerlemesi 214 milyon dolara yükseldi. Bu noktada şirketin Eylül 2017'de gerçekleşen B serisinde 65 milyon dolar ve 2016'daki A serisinde 9 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatmakta fayda var.

Şirketin CEO'su Omer Keilaf bu yatırımı ABD, Avrupa, Japonya ve Çin'deki ana otomotiv pazarlarında genişlemek ve araştır- geliştirme çalışmalarını ileri seviyeye taşımak için kullanılacaklarını belirtti.

Keilaf yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi :

Solidstate LiDAR'a karşı artan talebi karşılamak için geçtiğimiz yıl önemli bir büyüme yaşadık. Bu yatırım, bu teknolojiyi büyük ölçekte pazara sunmak için gereken önemli taahhütlerin çoğunu mümkün kılmaktadır. Üretim ve araştırma ve geliştirme çalışmalarımızı bir sonraki aşamaya geçirmek ve tüm LiDAR donanım ve yazılım çözümlerini sektöre taşımaya devam etmekten heyecan duyuyoruz. ”

Bilmeyenler için Lidar teknolojisinin hedef nesnelere olan mesafeyi lazer ışığıyla aydınlatarak ve yansıyan darbeleri ölçen sensörler olduğunu belirtelim. Lidar teknolojisi Uber ve Lyft de dahil olmak üzere birçok otonom araç sisteminin özünü oluşturuyor. Aynı şekilde bu teknolojinin robotikten güvenliğe ve hatta tarım teknolojisine kadar farklı alanlarda uygulamalara sahip olduğunu söylemekte fayda var.

Innoviz'in ise öne çıkan iki ürün ile öne çıkıyor. Bunlardan ilki 150 metrelik serilere sahip ve saniyede 20 kare alabilen bir solid-state lidarı olan InnovizPro, diğeri ise otomotiv alanında satış sonrası hizmet olarak sunulan ve uzun vadeli geliştirme kiti olan InnovizOne.

Ancak Innoviz'in donanım ürünlerinin ötesinde müşterilerine yazılım çözümleri sunduğunu da belirtelim. Harman, HiRain Technologies ve Aptiv gibi müşterilere uçtan uca sensör yazılımları sunan Innoviz, 2021'de piyasaya sürülecek aracında bilgisayar görüşü yazılımı için BMW'nin tercihi oldu.

Innoviz Technologies'in aldığı yatırımlar ve çalıştığı markalar ile 5 yıl içinde 1.8 milyar dolar değerinde olması beklenen Lidar pazarında, konumunu güçlendirdiğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.