Microsoft teknoloji girişimlerine 500 patent bağışlıyor

Microsoft teknoloji girişimlerine 500 patent bağışlıyor

Microsoft bugün Azure kullanıcılarını Patent trollerine karşı koruyan Azure IP Advantage programının kapsamını genişleteceğini duyurdu. Bu program artık Azure'a bağlanan ve Nesneleri İnterneti çözümleri üzerinde çalışan kullanıcılara da hizmet veriyor. 10 bin patente erişebilen kullanıcılar bu sayede fikir mülkiyeti davalarına karşı kendilerini koruyabiliyor.

Bu duyurunun yanı sıra Microsoft'un girişimlere destek olmak adına LOT Network'de yer alan teknolojik girişimlere  500 patent bağışladığını ekleyelim. LOT Network'e üye olan girişimler arasında  Amazon, Facebook, Google, Microsoft, Netflix, SAP, Epic Games, Ford, GM, Lyft ve Uber gibi dev isimler yer alıyor. LOT Network'e üye olan şirketler patent trollerinden korunabilmek adına geniş kapsamlı bir patent listesine erişebiliyor.

Bu arada bu yeni programın basit bir korumadan fazlası olduğunu söyleyelim. LOT Network'e katılan nitelikli girişimler ücretsiz üyelikleri kapsamında Microsoft patentlerini alabilecek.  Böylece bu patentler girişimlere bağışlanmış olacak. LOT Network ise girişimlerin bu koleksiyondan 3 patente kadar alabilmesini sağlayacak.

Öte yandan patentleri almak için girişimlerim aylık 1000 dolar Azure harcaması yapması şart. Ancak girişimlerin bu konuda bir harcama sözü vermesine gerek yok. Hatta Microsoft girişimlerin son üç ay içinde yaptığı harcamaları inceleyerek bu programa uygun olup olmadığını değerlendirecek.

Bahsi geçen patentlerin teknolojiler ve coğrafi konumlar olarak geniş bir aralığa sahip olacağını söyleyelim. ABD, Avrupa ve Çin patentlerinin dahil olduğu bu liste, böyle farklı endüstrilerde faaliyet gösteren girişimler için de faydalı olabilecek

Kapsamı genişletilen Azure IP Advantage programından faydalanmak isteyen Azure müşterilerinin ise son üç ay içinde aylık 100 dolardan fazla harcama yapması ve son iki yıl içinde bir başka Azure müşterisine patent davası açmamış olması yeterli. Burada Azure IP Advantage'da sunulan patent kütüphanesinin LOT Network'e bağışlanan kütüphaneden farklı olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.