Apple, ev kullanımı için güvenlik kamerası mı üretecek?

Paylaşılan bilgilere göre Lighthouse AI'ın kurucu ortakları 20 çalışanı ile birlikte Apple'a katıldı.
Apple, ev kullanımı için güvenlik kamerası mı üretecek?

Geçtiğimiz Aralık ayında yapay zeka destekli güvenlik kameraları üreten bir girişim olan Lighthouse AI'ın kapatılacağı şirket tarafından duyurulmuştu. Daha önce paylaşılan bilgilere göre bu haberin ardından harekete geçen Apple, Mart ayının ilk günlerinde Lighthouse AI'ın patentlerini satın aldı.

Bugün The Information tarafından paylaşılan bir habere göre ise Lighthouse AI'ın kurucu ortakları 20 çalışanı ile birlikte Apple'a katıldı. Kısacası dolaylı yoldan da olsa Lighthouse AI girişimi Apple'a katılmış oldu. Lighthouse AI kurucuları Alex Teichman ve Hendrik Dahlkamp 20 kişilik yazılım ekibi ile birlikte Apple bünyesine katıldı.

Söz konusu bilgilerin şirkete yakın kaynaklardan elde edildiğini ve firmalar tarafından herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre Lighthouse AI girişimin donanım departmanındaki çalışanlar ise Apple'a katılmadılar. Konu ile ilgili herhangi bir açıklama paylaşılmasa da Lighthouse AI tarafından kullanıcılarına gönderilen bir e-posta her şeyi açıklıyor.

Bu haftanın ilk günlerinde Lighthouse kamerasını kullananlara bir e-posta gönderen Lighthouse AI kurucuları, cihazları aracılığıyla toplanan video ve sensör verilerinin Apple'a iletilmesi için kullanıcılarından izin istedi. Lighthouse AI'ın elde ettiği verileri makinenin öğrenme algoritmalarını eğitmek için topladığını ve firmalar ile paylaşmadığını da ekleyelim. Lighthouse AI kapanıyor olsa da üretilen kameralara hala aktif olarak kullanılabiliyor.

Apple'a katılan Lighthouse AI ekibinin Apple bünyesinde kendi çalışmalarına devam etmesi bekleniyor. Apple'ın Lighthouse AI teknolojisi ile ne yapmayı planladığı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Amazon ve Google'dan sonra ev güvenlik sistemlerine adım atması ise oldukça olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.