Microsoft, çalışanlarının 1 Nisan'da şaka yapmamasını istedi

Microsoft, kendi çalışanlarını, bu yıl 1 Nisan şakaları yapmamaları için uyardı.
Microsoft, çalışanlarının 1 Nisan'da şaka yapmamasını istedi

April Fool's Day, yani 1 Nisan, yılların getirdiği bir gelenek olsa da birçok kişinin en sevmediği gün olarak karşımıza çıkıyor. İnsanları kandırmanın belirli bir kılıfa sığdırıldığı 1 Nisan gününde, özellikle teknoloji şirketleri, nisan ayının ilk günü kutlamak için can sıkıcı duyurular yapmayı çok seviyorlar. Ancak bu sene teknoloji devlerinden Microsoft, bu durumu kendi adına değiştireceğini açıkladı.

Microsoft, kendi çalışanlarını, bu yıl 1 Nisan şakaları yapmamaları için uyardı. Microsoft'un CMO'su Chris Capossela'nın çalışanlarına gönderdiği notta, teknoloji endüstrisinin bugün karşılaştığı sıkıntılar göz önüne alındığında, Microsoft'taki tüm ekiplerden halka açık herhangi bir 1 Nisan şakası yapmamalarını istediği ibaresi yer aldı. Uzun lafın kısası Capossela, Microsoft’un yapabileceği şakaların, hangi gün olduğunu unutan insanlar tarafından ciddiye alınabileceğinden endişe duyuyor, ki bu konuda Capossela'nın haksız olmadığını belirtmemiz gerekiyor. Capossela ayrıca, insanların bu faaliyetlere zaman ve kaynakları ayırdıklarını takdir ettiğini, ancak bir gün komik olmaya çalışarak kazanacaklarından daha fazla kaybedeceklerine inandığını da sözlerine ekliyor.

Microsoft'un burada haklı olduğu ciddi noktalar var. Bu günlerde haberler hızla ilerliyor ve sahte makalelerin sosyal medyada tartışılmaz biçimde nasıl yayılabileceğine dair yasal kaygılar var. Bunun kişisel örneklerine de Twitter, Facebook ve WhatsApp'ta bizzat şahit oluyoruz. Microsoft'un yapabileceği herhangi masum bir şaka bile istemeden ciddiye alınabilir, bu da Microsoft'un PR departmanı için baş ağrıları yaratabilir.

Microsoft'un bu tutumunun diğer şirketler tarafından nasıl algılanacağı ise şimdilik bir merak konusu oluyor. Ancak kimisinin Microsoft'u desteklerken, bazılarının da Microsoft tarafından açılan boşluğu doldurmaya çalışacağını söyleyebiliriz. Her halükarda kazanan tarafın kim olacağını öğrenmek için 1 Nisan'ı beklememiz gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.