Ev sahiplerine 65 milyar dolar kazandıran Airbnb 500 milyonuncu misafirini ağırladı

Ev sahiplerine 65 milyar dolar kazandıran Airbnb 500 milyonuncu misafirini ağırladı

Değerlemesi 31 milyar dolar olan ev paylaşım girişimi Airbnb, yaptığı işle ilgili yeni istatistiklerle gücünü gösteriyor. Airbnb, 2008 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana 500 milyondan fazla misafiri ağırladı. Airbnb, daha önce 26 Ağustos 2018’de, toplam 400 milyon misafir geldiğini, bu nedenle şirketin toplam misafir geliri sayısının 100 milyon dolara ulaştığını bildirmişti.

Airbnb, 191 ülkede ve dünya genelinde 81 bin şehirde 6 milyondan fazla listeye sahip. Açıklanan diğer verilere göre her 3 Airbnb kullanıcısı, yarım saniyede bir Airbnb listesine giriyor. Şimdiye kadar dünyanın dört bir yanında, 75'ten fazla şehrin her biri, en az 1 milyon Airbnb misafirine ev sahipliği yaptı. Dünya çapında 900'den fazla şehrin her birinde en az 1000 Airbnb evi bulunuyor.

Airbnb, geçtiğimiz günlerde yaklaşık 465 milyon dolar değerinde olduğu bildirilen bir anlaşmada HotelTonight'ı satın aldığını açıklamıştı. Aslında Airbnb'nin uzun vadeli hedefi, ev paylaşımı, otel rezervasyonu, iş seyahati düzenlemeleri, deneyimler ve daha fazlasıyla eksiksiz bir uçtan uca seyahat platformu oluşturmak. Seyahat edenlerin son dakika konaklama ayarlaması sağlayan bir mobil uygulama olan HotelTonight'ı da bünyesine katarken, kiralama pazarına ve daha fazlasına sahip olma yolunda ilerlemek diyebiliriz.

500 milyon kilometre taşına ek olarak Airbnb, ev sahiplerinin platformda yer kiralayarak 65 milyar dolar kazandıklarını belirtti. Airbnb'nin platformunda mevcut oda sayısında yüzde 152 büyüme kaydettiğini söylediği gibi bu rakamın hızlı bir şekilde artması bekleniyor. Ayrıca verilen bilgilere göre konukların coğrafi dağılımı da genişledi ve bu da dış pazarlardan gelen payları artırdı.

Son olarak Airbnb'nin pazarda lider durumda olduğunu, ancak Booking.com'un da kendisini yakın bir zamanda geçebileceğini hatırlatmış olalım.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.