Facebook, yerel seçim öncesinde “Politikacılar ve Devlet Kurumları” sayfasını Türkçeleştirdi

Facebook, yerel seçim öncesinde “Politikacılar ve Devlet Kurumları” sayfasını Türkçeleştirdi

Bir süredir seçimler odağında platformunda çalışmalar yapan Facebook bugün, “Politikacılar ve Devlet Kurumları” kaynak sayfasını Türkçe olarak kullanıma sunduğunu duyurdu.  “Politikacılar ve Devlet Kurumları”sayfası,  seçmenlerle etkileşimde bulunmak ve çevrimiçi topluluk kurmak için Facebook’un nasıl kullanılabileceğini aktarıyor. Sayfanın Türkçeleştirilmesiyle birlikte  Türkiye’deki politikacılar ve devlet kurumları için yardımcı bir kaynak olarak konumlanması hedefleniyor.

Sayfanın yerel seçimlerin gerçekleşeceği 31 Mart haftası yayına alındığını düşünürsek Facebook'un Türkiye 2019 yerel seçimlerini hedeflemediğini söyleyebiliriz. Yine de Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Çağatay Pekyörür, Facebook'un 31 Mart günü Türkiye’deki insanları demokratik sürece dahil olmaları için teşvik etmek adına bir “Seçim Hatırlatması” göstereceğini belirtiyor.

Öte yandan politika ve seçim güvenliği alanında yaşadığı krizlerin ardından Facebook dünyanın dört bir yanındaki seçimleri korumak için çalışmalarına devam ediyor. Seçmenleri bilinçlendirmek ve onların devlet kurumlarında kendilerini temsil eden kişileri bulmalarına ve takip etmelerine yardımcı olmayı amaçlayan şirket, bunun yanı sıra seçilmiş temsilcilere, adaylara ve devlet kurumlarına da topluluklarıyla etkileşimde bulunmaları için gerek duydukları araçları sunuyor.

Politikacılar ve Devlet Kurumları” sayfası, seçilmiş temsilcilere, devlet kurumlarına, seçim kampanyası yürüten kuruluşlara ve politikaya yeni atılmış kişilere temel olarak Facebook'tan ve Facebook'un sunduğu araçlardan nasıl faydalanabileceğini gösteriyor.  Sayfanın devlet kurumları için sayfa güvenliği ve emniyetiyle ilgili bilgilendirmelerde bulunduğunu da belirtelim.

Sayfa üzerinden Facebook’un seçimler öncesi aldığı güvenlik önlemlerini de görmeniz mümkün.  Bunlar arasında şirketin sahte hesaplara karşı aldığı önlemler, reklamları daha şeffaf hale getirme, asılsız haberlerin yayılmasını engelleme, yabancı müdahaleleri sürekli olarak izleme ve seçmenleri bilinçlenmeleri konusunda teşvik etme gibi adımlar yer alıyor.

Facebook’un Türkiye’deki seçim bütünlüğünü korumaya yönelik yaptığı çalışmalardan bahseden Facebook Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Çağatay Pekyörür, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Siyasi sayfalar için platformda gösterilecek sayfa güvenliği ve emniyetiyle ilgili bir hatırlatmanın yanı sıra, Facebook ayrıca 31 Mart günü Türkiye’deki insanları bu demokratik sürece dahil olmaları için teşvik etmek adına bir “Seçim Hatırlatması” gösterecek. Seçim günü Facebook’a giriş yapan kişiler, Haber Kaynaklarının en üstünde oy vermelerini hatırlatan bir mesaj görecek. İnsanlar ayrıca kime oy verdikleri bilgisini girmeden, Facebook arkadaşlarına seçimde oy kullandıklarını da duyurabilecek.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.