Apple'ın oyun odaklı abonelik hizmeti Apple Arcade tanıtıldı

Apple'ın oyun odaklı abonelik hizmeti Apple Arcade tanıtıldı

Apple sizler için canlı yayınladığımız özel etkinliğinde bugün beklenildiği üzere mobil oyun odaklı abonelik servisini tanıttı. Tim Cook, oyun oynamayı daha iyi noktaya getirmek istediklerini belirterek sahneyi AppStore'un Kıdemli Ürün Müdürü Ann Thai'ye bıraktı.

Sahnede beklenildiği üzere Apple'ın abonelik yöntemine dayanılan oyun servisi tanıtıldı. Apple Arcade adını alan servis üyelik modeliyle çalışacak. Üye olduktan sonra Apple Arcade bünyesindeki oyunları oynayabilmeniz mümkün olacak. Apple Arcade ile birlikte gelen bir diğer özellik ise artık oyunların cross-platform olması. Yani oyunlar sadece iOS değil, Mac ve tvOS üzerinden de oynanabilecek ve telefondan bıraktığınız oyuna Mac bilgisayarınızdan devam etmeniz mümkün olacak.

Apple Arcade bünyesinde ilk etapta 100'den fazla yapım olacak ve Apple her geçen gün yeni oyunlar eklemeye devam edecek. Apple ilk etapta Disney, Konami ve Lego gibi büyük oyun yapımcılarıyla çalışacak. Ancak Apple'ın bağımsız oyun yapımcılarını da unutmadığını söylememiz gerekiyor. Pek çok bağımsız oyun stüdyosunun hazırladığı oyun da Apple Arcade bünyesinde yer alacak. Apple, etkinlikte gösterdiği videolar ile birlikte hali hazırda bu bağımsız yapımları da ekrana yansıttı.

Apple Arcade oyunları gizlilik konusunda da önemli adımlar atmış. Thai'ye göre Apple Arcade oyunlarının oyun içindeki hareketlerinizi takip etmeyeceğini ve bunları bir kişisel veri olarak kullanmayacağını da baştan taahhüt etti. Ayrıca Family Sharing yani Aile Paylaşımı sayesinde sizin aldığınız oyunları aile paylaşımı ile aile üyelerinize de açmanız mümkün olacak.

Apple Arcade, 2019 yılının Sonbahar aylarında kullanılabilir olacak. Diğer tüm detaylar ve fiyatlandırmalar ise daha sonra yayınlanacak. Apple Arcade'in 150 farklı ülkede kullanılabilir olması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.