Apple mobil oyun odaklı abonelik servisini bugün tanıtabilir!

Apple mobil oyun odaklı abonelik servisini bugün tanıtabilir!

Apple'ın 25 Mart tarihinde düzenleyeceği özel etkinliğinde Netflix rakibi streaming servisini ve haber odaklı abonelik servisini tanıtabileceğini sizlere daha önce aktarmıştık. Bugün Bloomberg tarafından paylaşılan bir rapora göre ise Apple, bugün düzenleyeceği etkinlikte oyun odaklı abonelik servisini de tanıtabilir.

Apple'ın oyun abonelik servisi üzerinde çalıştığı iddiasının ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayında Cheddar tarafından ortaya atıldığını da ekleyelim. Paylaşılan bilgilere göre Apple'ın oyun abonelik servisi, aylık bir ücret karşılığında Apple tarafından seçilen bir oyun kütüphanesine erişim sunacak.

Tabii ki söz konusu oyunların iPhone ve iPad modelleri tarafından oynanabilen iOS oyunları olacaklarını da ekleyelim. Mobil oyunların iOS ekosisteminin en güçlü kategorilerinden biri olduğu düşünüldüğünde Apple'ın mobil oyunlar için bir abonelik sistemi kurması oldukça mantıklı.

iOS platformu tamamen ücretsiz ve reklam destekli pek çok oyuna sahip durumda. Söz konusu oyun abonelik servisi odağına bu oyunları değil platformda yer alan ücretli oyunları alıyor. Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre platformun içinde Minecraft, NBA 2K oyunları ve GTA serisi gibi ücretli oyunlar yer alacak.

Apple'ın abonelik servisinin kullanıcılarının hangi oyun içinde ne kadar zaman harcadıklarına bağlı olarak kazandığı geliri oyun geliştiricilerine dağıtacağını da belirtelim. Söz konusu servis ile ilgili detaylı bilgilerin bu akşam itibariyle paylaşılması bekleniyor. Apple'ın bugün düzenleyeceği özel etkinliği ile ilgili tüm detayları sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.