Apple ödeme servisini kredi kartı ile genişletiyor: Apple Card

Apple ödeme servisini kredi kartı ile genişletiyor: Apple Card

Tim Cook, Apple Özel Etkinliği'nde Apple Pay'in bu yıl 10 milyar işlem hacmini geçeceğini belirterek konuşmasına başladı. Amerika Birleşik Devletleri'nin %70'inde Apple Pay kullanılabilirken bu oran Avustralya'da %99'a ulaşmış durumda. Henüz bir çok ülkede kullanılamayan Apple Pay bu yıl sonuna kadar 40'dan fazla ülkede daha kullanıma sunulacak.

Devrimsel bir ürün olan Apple Pay deneyimini geliştirmek istediklerini belirten Tim Cook, en yeni ürünleri olan Apple Card'ı duyurdu. Geçtiğimiz yılın söylentisi gerçekleşmiş oldu. Ürünün özelliklerini detaylı olarak paylaşması için sözü Apple Pay'den sorumlu başkan yardımcısı Jennifer Bailey aldı.

Tüm Apple ürünleri ile entegre çalışacak olan Apple Card için kartın beklemenize gerek olmadığını ve saniyeler içerisinde iPhone ile üyeliğinizi başlatmanızın yeterli olduğunu belirten Bailey "telefonunuzla her yerde dilediğiniz gibi kullanabileceksiniz. Bu da kartınızı unutma/kaybetme korkusunu ortadan kaldıracak" diyor.

Çok daha sağlıklı bir finansal hayatınızın olmasını hedefleyen Apple Card, iPhone üzerinden direkt mesajlar ile Apple Card'ınız üzerindeki herhangi bir değişikliği yapmanıza olanak sağlıyor. Apple'ın bu entegre çalışma modeli gerçekten harika kolaylıklar sağlıyor. Bankaların müşteri temsilcileriyle uğraşma derdinin olmaması bile başlı başına iyi bir özellik denebilir.

Tüm ödemelerinizi otomatik olarak kategorilere ayıran Apple Card, Apple Maps ile entegre bir şekilde çalışıyor. Harcama yaptığınız kategoriler ayrı renklerle kayıt edildiği için finansal hesaplarınızı veya incelemelerinizi kolaylıkla yapabileceksiniz.

Daily Cash özelliği sayesinde Apple Card ile para harcarken para kazanabileceksiniz. Harcadığınız nakit kadar her gün para kazanacağınız bu modelde kazandığınız şey puan değil gerçek para olduğu için yine dilediğini gibi harcayabileceksiniz. Modelin çalışma mantığı ise şöyle: Günlük standart harcamalarınızın yüzde 2'si kadar günlük nakit para kazanırken Apple ürünleri üzerinde harcadığınız paranın yüzde 3'ü kadar nakit parayı geri kazanabileceksiniz. Üstelik günlük kazanma limiti yok.

Diğer banka kartlarının aksine Apple Cash kesinlikle herhangi bir kullanım ücreti talep etmiyor lokal ve global kullanımlar da buna dahil. Zaten Daily Cash özelliği sayesinde işletim ücreti almanın yerine onu tercih ettiğiniz için size ödeme yapıyor.

Apple Cash aracı, Goldman Sachs ve Mastercard işbirliği ile geliştirilmiş. Apple Pay ile beraber çalışan bu yeni aracın önemli bir özelliği de gizlilik ve güvenlik. Güvenlik konusuna özellikle çok önem verdiklerini ileten Bailey, Apple Card ile Touch ID ve Face ID kullanacaklarını da belirtti. Bu sayede telefonunuza bir şey olsa bile kartınızın kullanılabilmesi oldukça zor olacak.

Apple kesinlikle nerede, ne aldığınızı ve ne kadar harcadığınızı kendi sunucularında tutmuyor ve Goldman Sachs ile beraber Apple kesinlikle bilgilerinizi üçüncü parti şirketlerle pazarlama amaçlı olarak paylaşmayacağını belirtiyor.

Apple Cash geçmeyen ülkelerde sorun yaşamamanız için Apple Cash sadece uygulama olarak değil aynı zamanda oldukça şık bir titanyum kart ile geliyor. Üzerinde herhangi bir kart numarası, cvv veya imza bulunmuyor. Bu nedenle oldukça güvenli görünüyor. Bu kartı kullanarak dünyanın herhangi bir yerinde yapacağınız alışverişlerde de %1 nakit kazanacaksınız.

Önümüzdeki yaz Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıma sunulacak bu araç ne zaman bizim hayatımıza girer onu bilmiyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.