Rahatsız edici sohbet eklentilerini engelleyen girişim: Hello Goodbye

Bir yazıyı okumaya ya da bir ürünü incelemeye odaklandığınız zaman altta beliren sohbet eklentilerini engelleyen yepyeni bir girişim mevcut; Hello Goodbye. 
Rahatsız edici sohbet eklentilerini engelleyen girişim: Hello Goodbye

Herhangi bir web sitesine girdiğiniz zaman, özellikle e-ticaretle ilişkilendirebileceğimiz sitelerde, karşımıza çıkan pop up'lar ve sohbet eklentileri can sıkıcı hale gelebiliyor. Bir yazıyı okumaya ya da bir ürünü incelemeye odaklandığınız zaman altta beliren sohbet eklentilerini engelleyen yepyeni bir girişim mevcut; Hello Goodbye.

Hello Goodbye, bir eklenti olarak hizmet veriyor. İster Chrome, isterseniz Firefox kullanıcısı olun Hello Goodbye'ı kendi tarayıcınıza web sitesi üzerinden entegre edebiliyorsunuz. Akabinde eklentinin simgesine tıklayıp Hello Goodbye'ı aktif ettiğiniz zaman istenmeyen sohbet eklentileri ve diğer özelliklerle de karşılaşmamış oluyorsunuz. Kısacası web sitesinde yapacağınız gezintiyi sessiz bir şekilde tamamlayabiliyorsunuz.

Reklam engelleyici eklenti kullananlar, Hello Goodbye'ı filtre listesine de ekleyebiliyorlar. Böylece herhangi bir kurulum yapmaya gerek kalmadan istenmeyen eklentiler engellenmiş oluyor. Ancak bu şekilde uygulamayı açıp kapatmanın daha zor olacağını söylemek mümkün. Zira uygulamayı direkt eklenti olarak kullandığınızda kapat ve aç seçenekleri ile istediğiniz zaman açıp kapatabiliyorsunuz.

Hello Goodbye, hiç şüphesiz bu tarz eklentilerden sıkılanlar için ilaç gibi gelecektir. Ancak uygulamanın çok yeni olduğunu belirtmekte de fayda var. Biraz daha geliştirilirse ve belki kendi reklam engelleyicisini de yayına alırsa muhtemelen daha kullanışlı bir uygulama olacaktır. Çünkü Hello Goodbye'ın şu anki haliyle basit bir eklenti engelleyici olmaktan öteye gidemeyeceğini söyleyebiliriz.

Uygulamayı tarayıcınıza indirmek istiyorsanız buraya göz atın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.