Tesla, 30.000 aracın satışı için çalışanlarından yardım istiyor

Tesla, 30.000 aracın satışı için çalışanlarından yardım istiyor

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın kurucusu Elon Musk, araç satışlarını artırabilmek için çözüm yolları arıyor. Son olarak şirket içinde yayımlanan bir e-postada Kıdemli Başkan Yardımcısı Sanjay Shah'ın Tesla araçlarının satışı için çalışanlarından yardım istediği ortaya çıktı.

Business Insider'ın ortaya çıkardığı haberde, Shah çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Buna göre Başkan Yardımcısı, çalışanlarından gönüllü olarak yıl çeyreğinin sonuna kadar 30.000 aracın yeni sahibine ulaşması konusunda yardım etmelerini istedi.

İlk çeyreğin bitmesine sadece sayılı günler kaldığını hesaba katarsak, Tesla'nın yıla oldukça başarısız başladığını söyleyebiliriz. Zira Tesla, geçtiğimiz yıl aynı çeyrekte toplam 34,494 araç satmıştı. Üstelik, 2018'in son çeyreğini 90 bin araç satışı ile kapatan Tesla, 2019 yılına yönelik hedefini daha fazla araç satma olarak açıklamıştı.

Tesla, 2019'un ilk çeyreğinde Kuzey Amerika'daki araç satışının düşürmesini beklediğini ancak Çin ve Avrupa'da daha fazla sevkiyatın yapılacağını öngördüğünü belirtti. Çalışanlar ise işlerini ve şirket pozisyonunu koruyabilmek için katılıma sıcak bakıyorlar. Hatta aynı katılımı dördüncü çeyrekte de gösterdikleri belirtiliyor.

Araç teslimatı, Tesla'nın üretim süreçlerinde karşılaştıkları sorunların ardından yaşadığı en büyük ikinci sorun diyebiliriz. Bu sorunu kabul eden şirket, Ocak ayında bir buna yönelik ciddi bir adım atarak, otomobil distribütörleri ile anlaşmaya gitmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.