WhatsApp kurucu ortağı, öğrencileri Facebook'u silmeye teşvik ediyor

WhatsApp kurucu ortağı, öğrencileri Facebook'u silmeye teşvik ediyor

Geçtiğimiz hafta başında Stanford Üniversitesi'nde şirketi Facebook'a satma kararı hakkında konuşan WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton öğrencilere ısrarla Facebook hesaplarını silmelerini tavsiye etti.

Lisans öğrencilerine verilen Bilgisayar Bilimi 181 dersine konuk olan Acton'a bair başka eski Facebook çalışanı olan She++'ın kurucusu Ellora Israni eşlik etti. Ders boyunca Acton, her şeyden önce WhatsApp'ı Facebook'a neden sattığını ve neden şirketi terk ettiğini anlattı. Acton derste şirketlerin kullanıcı gizliliği yerine gelir elde etmeyi önceliklendirmesini de eleştirdi.

Acton, konuşma esnasında Apple ve Google gibi büyük teknoloji ve sosyal medya şirketlerinin içerikleri yönetmekte zorlandığını belirtti. Acton bu konuda şu cümleleri sarf etti:

“Bu şirketler bu kararları almak için donanımlı değil ve biz onlara bu gücü veriyoruz. İşin kötü yanı da bu. Onların ürünlerini alıyoruz. Bu web sitelerine üye oluyoruz. Facebook'u siliyoruz, değil mi?"

Aslına bakarsanız Acton'ın bu ifadeleri hiç de şaşırtıcı değil. 2017'de şirketi terk eden Acton o tarihten bu yana Facebook'u eleştirmesiyle öne çıkıyor. Cambridge Analytica skandalıyla birlikte #deletefacebook hareketine katılan Acton, kullanıcıları uzun süredir Facebook'u silmeye teşvik ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.