Accel Partners 2.5 milyar dolarlık yeni yatırım fonunu duyurdu

Silikon Vadisi'nin ağır toplarından sayılan yatırım fonu Accel Partners, 2.5 milyar dolarlık yeni yatırım fonunu duyurdu. Fon şu ana kadar duyurulan en büyük yatırım fonu özelliğini taşıyor.
Accel Partners 2.5 milyar dolarlık yeni yatırım fonunu duyurdu

Silikon Vadisi'nin en eski ve başarılı yatırım fonlarından biri olan Accel Partners, SEC'e yaptığı yeni başvuruyla yeni fonunun yatırım miktarını duyurdu. Accel Partners'ın yeni fonu, bugüne kadar bilinen en büyük yatırım fonlarından biri ve tam 2.5 milyar dolarlık yatırım yapması bekleniyor.

Bugüne kadar yüzlerce çıkış yapan, özellikle yüksek profilli girişimlere yatırımlarıyla andığımız Accel Partners'ın bu tavrını sürdüreceği ve yeni yatırım fonuyla birlikte pek çok yeni yatırım yapacağını da tahmin etmemiz mümkün.

Stratejisiyle bugüne kadar erken dönemlerde yatırım yapmayı amaç edinen Accel Partners, çok büyük markaların ya da unicornların peşinden koşmak yerine, daha çok erken dönem yatırımlar gerçekleştirip, sonrasında kendi yatırım yaptığı şirketleri birer unicorn yapmayı -ve sonrasında onları halka açmayı ya da satmayı- hedefleyen bir yatırım fonu olarak öne çıkıyor.

1983 yılında kurulan Accel Partners'ın en bilindik yatırımları arasında Facebook ve Spotify var. Bununla birlikte son olarak içinde bulunduğumuz Mart ayının hemen başında Accel Partners'ın yatırımcısı olduğu HotelTonight, Airbnb tarafından satın alınmıştı. Accel, HotelTonight'a ilk yatırımını girişimin Seri A turunda gerçekleştirmişti. Bununla birlikte Accel Partners, Slack'in de tohum yatırımcısı ve bu girişime de 2009 yılında yatırım yapmıştı. Slack'in bugünkü değerinin 9 milyar doları aştığı tahmin ediliyor ve Accel Partners'ın buradan da başarılı bir çıkış yapacağını tahmin etmek güç değil.

Accel Partners'ın yatırım yaptığı girişimlere genellikle yıllarca güvenmeye devam ettiği ve diğer yatırım turlarında da para yatırmaya devam ederek, girişimlerinin daha da büyümesini sağlamak konusunda önemli adımlar atan bir yatırım fonu olduğunu söylememiz mümkün. Haliyle duyurulan bu yeni 2.5 milyar dolarlık fon, önümüzdeki yıllarda büyüyecek ve 2020'li yıllarda karşımıza çıkacak unicorn şirketlere yatırım yapacak olan önemli bir fon olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.