Turkcell'de CEO'luğa vekaleten Murat Erkan getirildi

Kaan Terzioğlu'nun istifa ettiği ve yerine vekaleten Murat Erkan'ın geleceği Turkcell'in KAP'a yaptığı açıklama ile netleşti.
Turkcell'de CEO'luğa vekaleten Murat Erkan getirildi

Sabah sizlere Turkcell'de CEO değişimi ile ilgili detayları aktarmıştık. Kaan Terzioğlu'nun istifa ettiği ve yerine vekaleten Murat Erkan'ın geleceği Turkcell'in KAP'a yaptığı açıklama ile netleşti.

Kaan Terzioğlu görevinden ayrılma kararı ile ilgili olarak "Turkcell'de görev yaptığım 4 yıla yakın dönem boyunca, Türkiye'nin lider mobil operatörünü dünyanın ilk dijital operatörüne dönüştürdük ve Telekom sektöründe örnek gösterilen bir firma haline geldik. Bu dönemde, ülkemize, paydaşlarımıza ve müşterilerimize değer yaratmak için onlarca yıllık iş tecrübesine sahip profesyonellerimizden, iş hayatına yeni atılan Genç Yeteneklerimize kadar bir takım olarak durmadan çalıştık. Bu güçlü takımın daha yeni rekorlara ve başarılara imza atacağına inancım tamdır." açıklamasında bulundu.

Turkcell tarafından KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

1 Nisan 2015'te Turkcell Genel Müdürü olarak atanan Muhterem Kaan Terzioğlu, 15 Mart 2019 tarihinden geçerli olmak üzere görevinden ayrılma kararı almıştır.

Turkcell Yönetim Kurulu, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan'ın Turkcell Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atanmasına, Satış Fonksiyonundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna ise Kadri Özdal'ın vekaleten atanmasına karar vermiştir.

Turkcell'in yeni CEO'su Murat Erkan kimdir?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Kaan Terzioğlu’nun istifa etmesinin ardından Turkcell’in yeni CEO’su vekâleten Murat Erken oldu. 2015 yılında düzenlediğimiz Webrazzi Summit konferansımızın konuşmacıları arasında da yer alan Murat Erken, Turkcell’in Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini üstleniyordu.

Turkcell CEO'su Murat Erkan

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği Bölümünden mezun olan Erkan, 2010 yılında ise Harvard Business School’da Stratejik Pazarlama Programını tamamladı. Profesyonel iş hayatına Toshiba firmasında başlayan Murat Erkan, Biltam Mühendislik’te Uygulama Mühendisi olarak da görev aldı. Sonrasında ise Cisco Türkiye’ye geçen Erkan, Cisco Türkiye’de Teknoloji, Satış, İş geliştirme ve Kanal yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

2006 yılından itibaren Aneltech’te Telekom, Mobil, ICT, savunma sanayi ve endüstriyel ürünler sektörlerine yönelik çözümlerin İş Birim Yöneticiliği görevini sürdüren Murat Erkan, Haziran 2008’de Turkcell’e Superonline Genel Müdürü olarak katıldı. Son olarak Murat Erkan’ın Aralık 2015 itibarıyla Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.