Radyo alıcılı tüp motorları dijitalleştiren girişim: Rewote

Yaklaşık 2 yıllık bir geliştirme sürecinin arından seri üretime başlayan Rewote, özellikle tente, panjur, perde, pergola gibi ürünlerin kontrol edilmesini oldukça kolaylaştırıyor.
Radyo alıcılı tüp motorları dijitalleştiren girişim: Rewote

Radyo alıcılı (RF) tüp motorların internet üzerinden yönetimini sağlayan bir platform olarak hizmet veren Rewote, Koray Kocabalkan, Mesut Erdiş, Serkan Uluç tarafından 2017 yılında kuruldu. 5 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Rewote, radyo kontrollü tüp motorların mobil uygulama üzerinden yönetilmesine imkan tanıyor.

Yaklaşık 2 yıllık bir geliştirme sürecinin ardından seri üretime başlayan Rewote, özellikle tente, panjur, perde, pergola gibi ürünlerin kontrol edilmesini oldukça kolaylaştırıyor. Tente, panjur, perde, pergola gibi ürünlerin üretildiği pazarda bir çok marka bu ürünleri motorlu sistemler üretiliyorlar fakat bu sistemler sadece klasik plastik kumandalar ile kontrol edilebiliyor.

Bu durumu değiştirme hedefi ile yola çıkan Rewote, sunduğu nesnelerin interneti donanımı ve mobil uygulama sayesinde söz konusu ürünlerin akıllı telefon aracılığı ile kontrol edilebilmesini sağlıyor. Kısacası bir universal kumanda işlevi üstlenen Rewote, marka bağımsız olarak da çalışabiliyor.

58 farklı noktada kullanılıyor

Şu an için 238 kayıtlı kullanıcıya sahip olan Rewote, 58 farklı lokasyonda aktif olarak kullanılıyor. Özellikle yurt dışından rakiplere sahip olan Rewote, marka bağımsız oluşu, aynı anda bir çok ürünü tek bir donanım çözümü ve uygulama ile yönetebilmesi ve her bir üretici için farklı arayüzler sağlaması ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan Rewote, hem perde ve tente gibi ürünlerin üreticilerine hem de motor üreticilerine satış yaparak gelir elde etmeyi hedefliyor. Alexa, Google Asistan ve Arçelik Asista gibi çözümler ile entegre olmak için çalışmalarını da sürdüren Rewote, gelecekte ekibini büyüterek ve yurt dışı satış ağı kurarak bir dünya markası haline gelmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.