İsimleri yanlış telaffuz edilen 10 teknoloji markası

İsimleri yanlış telaffuz edilen 10 teknoloji markası

Huawei, Baidu ve Xiaomi başta olmak üzere çoğunlukla yanlış söylenen 10 teknoloji markasının ismini sizin için derledik. Eklediğimiz videolar üzerinden doğru telaffuzları hızlıca öğrenebilir ve hayatınıza geçirebilirsiniz.

1.Huawei

Ülkemizde kullanıcılar tarafından hu-a-ve-i olarak telaffuz edilen şirketin ismi aslında hu-a-vey olarak okunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=9LsWyL5DKAY

2.Xiaomi

Çinli cihaz üreticisinin ismi, ülkemizde sıklıkla za-omi ya da za-yo-mi olarak telaffuz edilebiliyor. Ancak şirketin ismi şa-o-mi olarak söylenmeli.

3.Meizu

Bu teknoloji markasının da yine yazıldığı gibi okunduğunu düşünenler olabilir ancak marka may-zu olarak telaffuz edilmeli.

4.Siemens

Ülkemizde yıllardır kullanıcıların evlerine konuk olan Siemens, genellikle si-mens olarak telafuz ediliyor. Ancak teknoloji markasının ismi, aslında szi-mınsz olarak okunmalı.

https://www.youtube.com/watch?v=d91TkbXp6wE

5.Honor

Huawei'nin alt markası Honor'ın nasıl telaffuz edileceği uzun süre tartışıldı. Şimdiye kadar kullanılan telaffuzların arasında Ho-nor ve ha-nır da yer alıyor. Ancak markanın ismi o-nır diye telaffuz ediliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=gUamzFZIbL4

6.Baidu 

Ülkemizde tercih edilenin aksine marka yazıldığı gibi okunmuyor.Kelimenin ortasındaki i harfi y olarak telaffuz edildiği için markanın ismi Bay-du olarak okunuyor.

7.NVIDIA

Sessiz harflerin yan yana durması nedeniyle ilk etapta kafaları karıştıran NVIDIA, en-vi-di-ya şeklinde telaffuz ediliyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=6pe-3CHmrQA

8.Asus

Ülkemizde yerli bir marka intibası uyandıran Asus, sıklıkla yazıldığı gibi okunuyor. Ancak markanın aslında ey-zusz olarak okunması gerekiyor.

9.McAfee

Daha çok mek-a-fi olarak okunan markanın ismi aslında mee-ka-fi olarak telaffuz ediliyor.

10.Samsung

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan Samsung, sıklıkla yazıldığı gibi okunuyor. Ancak marka isminin sem-szong şeklinde telaffuz edilmesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.