Binali Yıldırım: "Girişimcilere 500 milyon TL bütçe ayıracağız"

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bugünkü bütçe büyüklüğü içinde girişimcilere 500 milyon TL bütçe, finans kaynağı ayıracaklarını söyledi.
Binali Yıldırım:

Bugün başlayan ve üç gün sürecek olan World Cities Congress İstanbul '19 öncesinde basın toplantısı düzenleyen Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bugünkü bütçe büyüklüğü içinde girişimcilere 500 milyon TL bütçe, finans kaynağı ayıracaklarını söyledi.

Girişimcilere 500 milyon TL yatırım bütçesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elindeki verilerin girişimcilere açılacağı haberini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Şimdi de fiberde altyapının ortak kullanımını zorlayacaklarını söyleyen Yıldırım, en büyük hayalinin İstanbul'un gecesini de gündüzü gibi yapmak olduğunu sözlerine ekledi. Yeraltı metro istasyon ve araçlarında internet erişiminin kesilmeyeceğini ve ücretsiz olacağını belirtti. Yıldırım, Bayrampaşa'da 1,5 milyar lira yatırımla kurmayı planladıkları teknoloji üssünden de bahsetti. Binali Yıldırım ayrıca, kurulacak üstte, girişimcilerin gelip çalışacaklarını, ürün ortaya çıkaracaklarını ve bu ürünlerden para kazanacaklarını da dile getirdi. Burada da girişimcilere ayrılması planlanan 500 milyon TL'nin önemli bir miktar olduğunu belirtmekte fayda var.

Trafikte nesnelerin interneti kullanılacak

Binali Yıldırım, Endüstri 4.0’ı "yeni Sanayi Devrimi" olarak niteleyerek, projelerini bu nedenle İstanbul 4.0 çatısı altında topladıklarını söyledi. Değişen dünyada artık çöp toplama, sokak temizleme gibi işlerin belediyeciliğin 1.0 versiyonu olduğuna işaret eden Yıldırım, trafikte hayata geçirilecek çalışmalar kapsamında, trafiğin debisine göre 7/24 interaktif bir sistemin devrede olacağını, nesnelerin iletişiminin kullanılacağını dile getirdi. Yıldırım, Sanayi 4.0 gibi İstanbul'da belediyecilikte 4.0'ı hayata geçireceklerini belirterek, devletin hiçbir zaman vatandaşın yapacağı işleri yapmaması gerektiğini ve burada girişimcilere büyük bir pay düştüğünü söyledi.

Akıllı Afet Yönetimi için binalara takılacak sensörler ile yapıların titreşimini izleyeceklerini ifade eden Yıldırım, deprem ve taşkından doluya kadar afetlere karşı erken uyarı sistemleri geliştireceklerini, akıllı sayaçlarla okuma gibi işlemlerinin online ve anlık yapılabileceğini, İstanbul'da binalara deprem uyarı sistemi takılacağını vurguladı.

Akıllı kavşak uygulamaları aktif edilecek

Yıldırım, Ulaşım Asistanı ile en kısa, en ucuz rotalar ile İstanbul'daki tüm ulaşım sistemlerinin birleştirileceğini ve bu şekilde yerelde anlık çözüm üretileceğini söyledi. Her gün gerçekleşen 32 milyon seyahatin başlangıç ve bitişi, akış ve sıklığı tüm trafik yönlendirme ve yatırımlarını şekillendirecek büyük veriyi sağlarken, akıllı kavşak uygulamalarının da yoğunluğa göre akış ayarlayarak trafikte beklemeyi azaltacağını sözlerine ekledi. Kısacası hangi tarafta sıkışıklık varsa orada yeşil ışık yanacağını ve boşuna kırmızı ışık yanmayacağını belirtti.

Pendik Teknoloji Geliştirme Merkezi'ni kurduklarını da sözlerine ekleyen Yıldırım'ın seçim öncesi vaatleri bu şekilde karşımıza çıkıyor. Diğer cephelerden teknolojik olarak elle tutulur bir vaat gelmemiş olsa da seçim sonrası neler olacağını bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.