Google Ads API'ye pazarlamacılar için yeni sorgu aracı eklendi

Google Ads API'ye pazarlamacılar için yeni sorgu aracı eklendi

Geçtiğimiz hafta Google Ads API'sini beta sürecinden çıkararak yayınlayan Google, bu hafta yeni sorgu oluşturma aracını kullanıcılara açtı. Sorgu aracının web arayüzü, Google Reklam hesaplarınızdan rapor çekmek için sorgu oluşturmayı kolaylaştırıyor.

Bu yeni araç kapsamında Google Ads API'si, reklam hesaplarının kaynaklarından ve metriklerinden aldığı sonuçları dönüştürmek için yeni Google Ads Query Language'i kullanıyor. Google Ads API ekibinden Cory Liseno aracın çalışma prensibini şu cümlelerle aktarıyor:

“Language'in sözdizimi, raporlama için uygun olan tüm kaynaklardan seçim yapmanızı ve ayrıca sunucudaki sonuç setini, uygulamanıza gönderilmeden önce filtrelemenizi veya sınıflandırmanızı sağlıyor.”

Bu yeni araçtan faydalanmak için öncelikle kampanya, reklam grubu ya da etiket gibi bir kaynak seçerek ardından kaynağınızla ilişkili herhangi bir alan ve metrik seçmeniz gerekiyor. Bu adımları takiben filtreleri kullanabiliyor ve sorguyu sınıflandırabiliyorsunuz.

Son aşamada ise pencerenin alt kısmında beliren sorgu metnini kopyalayarak kullandığınız uygulamanın içine kolayca yapıştırabiliyorsunuz.

Bu arada sorgu oluşturma aracını kullanmak için yazılım bilmenize gerek olmadığını belirtelim. Kolay bir arayüze sahip olan araç, temelde istediğiniz rapor türünü hızlıca oluşturmanızı sağlarken bunu ihtiyacınız olan söz dizimine de dönüştürüyor. Böylece ekipteki yazılım geliştiricilerin iş yükü azalırken, süreçler de giderek hızlanıyor.

Görsel Kaynak: AdHawk

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.