Eski kurucusu Kevin Systrom, Instagram'ın özerkliğini yitirdiğini söyledi

Eski kurucusu Kevin Systrom, Instagram'ın özerkliğini yitirdiğini söyledi

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Instagram kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger'ın şirketten ayrılması herkesi şaşkınlığa uğratmıştı. Kurucu ortaklar, Instagram'ın özerkliğini yitirmesiyle ilişkilendirilen bu ayrılıktan aylar sonra tekrar konuştu. Konuşmasında Kevin Systrom, Instagram'ın özerkliğini yitirdiğini doğruladı ancak bu özerkliği yitirmenin kötü bir şey olmadığını öne sürdü.

Pazartesi günü SXSW'de konuşan Instagram kurucu ortağı ve eski CEO'su Instagram'ın özerkliğini yitirmesini bir anlamda Instagram'ın büyümesini ve başarısını bir göstergesi olduğunu ifade etti. Systrom konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bazı açılardan, daha az özerkliğe sahip olmak Instagram'ın kazanmasını sağlayan bir işlev. Eğer başarılıysanız, bu kaçınılmaz bir durum."

Bunun yanı sıra Systrom, Instagram'ın fotoğrafçılara sunulan niş bir uygulama olarak kalmak yerine uygulamanın geliştiğini, iyileştiğini ve önemli bir hacme eriştiğini ifade etti. Bu noktada Systrom şöyle konuştu:

"Bunu seçebilirsiniz: dünya kadar özerkliğe sahip olup başarısız ve küçük mü olmak istiyorsunuz ya da bunu istemiyor musunuz?"

Bu söylemler esnasında Instagram'ın diğer kurucu ortağı Krieger'ın da Systrom'u desteklediğini belirtelim. Krieger, şirketin kendi içindeki başarısının, satın alan şirket için de önemli olduğunu belirterek doğru entegrasyon modelleri hakkında düşünmemiş olmanın sorumsuzluk olacağını ifade etti.

Kurucu ortaklar yaşanan özerklik kaybının nasıl ortaya çıktığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı. Hatta kurucu ortaklardan Systrom bu soru karşısında şöyle konuştu:

"Bu, herkesin önünde anlatmayı tercih ettiğim bir konu değil. Dürüst omak gerekirse, bunun çok da bir önemi yok, çünkü Instagram'ın başarılı olmaya devam edip etmeyeceği çok daha önemli."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.